Az Egyesült Államok mely államaiban vannak olyan szép hegyek, mint Kanadában, vagy mint Magyarországon a Bükk, Mátra?
Nem kell addig menned. Indulj el Szlovénia fele. Sehol nincsenek a magyar "hegyek" tájak.
És igen, jártam a Mátrában, Bükkben. De légy erős! Nagyon gyengék a hazai tájak világviszonylatban.
Miskolciként mondom, hogy aki lehúzza a Bükköt, és Mátrát az először járja is be ezeket a helyeket, akár útvonalon, akár túrázással. Engem kamaszként vittek motorral sokat, legfőképp Bükkben, igaz hogy mosódott a táj, de jobb volt mint egy vidámpark :D
Végül 1 évtizeddel később, már én jártam be egyedül a tájakat szintén motorral, és megunhatatlan.
Nyilván a Tengerentúlon éghajlati viszonyokból eredően, a fenyvesek miatt még szebbnek tűnhet X szakasz.
Lemerem fogadni az itt lévő, feltehőleg "libbant" sivalkodók még egyik említett tájjékon sem voltak.. Igenis gyönyörű a Bükk, Mátra is, kiváltképp ősszel :).
A kérdésedre válaszolván az Appacalache-t vagy a coloradói hegységet megnézném :)
"Nem kell addig menned. Indulj el Szlovénia fele. Sehol nincsenek a magyar "hegyek" tájak.
És igen, jártam a Mátrában, Bükkben. De légy erős! Nagyon gyengék a hazai tájak világviszonylatban."
Igazad van, de mindig vannak olyanok, akik szerint Magyarország a legszebb hely a világon, és annak, hogy te ezzel nem értesz egyet, annak bizonyára csak az az oka, hogy még nem jártál a csodálatos Bükkben:)
Lehet áltatni magunkat, de Magyarországon nincs semmi kiemelkedő, még igazi hegyek sincsenek.
Én is azt tudom mondani, hogy aki szerint nem szép a hazai táj, az még a büdös életben nem túrázott egy normálisat és maximum fotókon látott "világot".
Én nem vagyok "nagy magyar" tény, hogy vannak szebbek, vagy másképp szép természeti értékek világban. De az itthoni környezet is kifejezetten szép és változatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!