Ezek a dolgok nem nyomasztóak az USA-ban?
Régóta nézegetem, hogy milyen lehet az élet az USA-ban, és nagyon sok nyomasztó dolgot olvastam. Egyrészt nyilván veszélyes hely, és megvannak a jogaid, de sokkal jobban kell koncentrálnod arra, hogy meg tudd védeni magadat, mint mondjuk az EU-ban. A másik rossz pont nálam a kiadások: adót kell fizetned azért, mert saját házad van valahol, illetve óriási biztosítási díjat, hogy ha valami bajod lenne, akkor ne hagyjanak meghalni téged egy kórházban. Ez nekem olyan érzésnek tűnik, mintha lenne egy kötél a nyakad körül. És ott a munka: kb 0 szabadságod van, és az a dicsőség, ha munkamániás vagy.
Értem én, hogy hatalmas lehetőségek vannak ott, de cserébe magadnak kell gondoskodnod mindenről, különben a rendszer bedarál téged. Én azt látom, hogy az USA a felső 5%-nak álomhely, az EU pedig a "középső" 50%-nak. Mit gondoltok?
És ez téged miért zavar?
Az életbe nem fogsz oda eljutni, még turistaként se, nem hogy ott kinn éljél.
Még szerintem az eu-ban se voltál, azt itt álmodozol.
"adót kell fizetned azért, mert saját házad van"
Te valami kisgyerek vagy, hogy még azt sem tudod, hogy ez -szinte- minden országban így van?!
Még Magyarország legtöbb településén is kell ingatlanadót fizetni.
Budapesten van saját lakásom. Vásárláskor fizettem EGYSZER vagyonszerzési illetéket. Ezen kívül az eladás miatt az eladó fizetett még adót, EGYSZER.
Amiről én beszélek az az, hogy az USA-ban pusztán azért, mert ingatlanod van, rendszeres, havi szintű adókötelezettséged van, ami nem ér véget. Ez az ingatlan értékének x (változó) százaléka.
Miért jössz ide hülyeségeket beszélni, ha fogalmad sincs a dolgokról?
Rendkívül buta vagy, 16 éves gyerek szintű gondolkozással.
Ha azt hiszed, hogy az átírási illeték felmentést ad az ingatlanadó megfizetése alól.
"De szörnyű látni, hogy ennyi teljesen buta ember tesz fel ide buta kérdéseket."
"Miért jössz ide hülyeségeket beszélni, ha fogalmad sincs a dolgokról?"
Kérdező:
Miért jössz ide hülyeségeket kérdezni, ha fogalmad sincs a dolgokról?
Megint egy teljesen hülye kérdező, aki azt hiszi "felnőtt" létére, hogy nem létezik Magyarországon ingatlanadó.
..és még ki is oktatja a segítő hozzászólókat.
Ha így gondolod, csak annyit mondhatok az USA NEM NEKED VALÓ. Igen, más világ, jobban a magad ura kell legyél minden tekintetben, de ez szerintem jobb nekem legalábbis ne mondja meg senki mit hogy jobb.
Európa talán kicsit konszolidáltabb, végtelenségig elbabusgat az állam, de ez egy pangás, egy langyos pocsolya.
Egyébként az USA-ban legtöbb helyen pont kevesebb az adó. Wyomingban tudtommal nincs személyi jövedelemadó és minimális az ÁFA.
Évek óta a nevemen van a lakásom, de a vásárláskor befizetendő költségek (illeték, stb) után 0 forint adókötelezettsége van a lakásomnak. Te biztos albérletben élsz, vagy még a szüleiddel, különben te is jól tudnád ezt. De ha ekkora adószakértő vagy, akkor biztosan tudsz linkelni nekem egy hiteles forrást arról, hogy mekkora adót kellene fizetnem pusztán azért a tényért, hogy birtoklok egy ingatlant (nem az eladás és vétel utáni adókötelezettségre gondolok).
Úgy látom minden topicnak megvan ám a sleppje. Vergődtök a saját szemetetekben, és fel sem ismeritek, hogy létezik a tiéteknél különb közeg is. Lehet, hogy nektek elérhetetlen egy USA-ba költözés, de kb minden multinál van lehetőség időnként átmenni az amerikai részlegre. De ha nem lenne, akkor is ki tudnék menni H-1B vízummal, mert hiányszakmából van diplomám és több éves tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!