Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Megkaphatom a 2 vízum közül...

Megkaphatom a 2 vízum közül az egyiket?

Figyelt kérdés

Utána olvastam a vízumoknak, hogy ki kaphat vízumot.

Én egy Festő művész szakmával és egy dajka szakmával rendelkezem.

Szeretnék újítani és változtatni, ezért mint sokan mások szeretném én is megpróbálni a külföldi lehetőségeket. Viszont nem tudom milyen végzettséggel mehetnék-e ki? Amik jelenleg nekem már megvannak, beletartoznak a felsorolt kategóriákba? Jiu Jitsu sportot is végzek, két megyei versenyen sikerült ezüst helyezést elérnem, mi az a szint amire a sportolási eredményeimre vizumot kaphatok? ha esetleg nem akkor milyen képzettséget kell elrénem ahoz hogy kijtuhassak?

Google a barátom keresési találata:

*Az O vízumot olyan személyek kaphatják, akik kiemelkedő képességekkel rendelkeznek a tudományok, művészetek, az oktatás, az üzleti élet vagy a sport területén, vagy kiemelkedő eredményeket értek el a filmgyártás és televíziós műsorkészítés terén, illetve ilyen vízumot kaphatnak a fenti személyek nélkülözhetetlen támogató személyzetének tagjai.*

*P (művészek, előadóművészek)

P vízumot kaphatnak bizonyos sportolók, előadóművészek és ezek nélkülözhetetlen támogató személyzetének tagjai, akik előadó-művészeti céllal érkeznek az Egyesült Államokba.*

2021. febr. 14. 18:18
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
És mondjuk például egy social média manager szakirány? Aztán nyilván ha az megvan akkor feljebb lepni a ranglétrán például marketingesként vagy valami ilyesmi kép kezd bennem kirajzolódni. Ez mondjuk szóba jöhet?
2021. febr. 14. 22:39
 12/22 anonim ***** válasza:

social media? Fészbukk-szakértő...??

Ezt te sem gondolhatod komolyan...! :)))

Dunát lehet rekeszteni ilyenekkel a tengerentúlon is!

Csak olyan agyakat akarnak elszívni EU-ból, amiből ott hiány van!

2021. febr. 14. 22:42
 13/22 anonim ***** válasza:

Kérdező, tényleg ne sértődj meg, de már-már Rejtő Jenői "Wendriner Piroska, sakál és balerina" szerű kép rajzolódik ki rólad. :)))

Festőművész és dajka, jiu-jitsu megyei bajnok, és most hirtelen marketinges...?

2021. febr. 14. 22:44
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

11

Na akkor, hogy megértsd: több diplomás szakemberként, kutatóként esetleg van esélyed kijutni, ha egy cég/egyetem/intézet akármi meginvitál. Középfokú végzettséggel, büfészakos diplomával sima BSc diplomával kizárt, hogy kijutsz, mert a jelenlegi amcsi törvények alapján, csak akkor van esélyed vízumot szerezni, ha egy cég meginvitál, és egy cég csak úgy invitálhat meg ha előtte bizonyítja, hogy az USA 328.2 millió lakosa közül senki nem alkalmas arra a munkakörre csak te, és akkor még akkor is 90% hogy visszadobják a vízumkérelmet.

2021. febr. 14. 22:46
 15/22 anonim ***** válasza:
Ezt próbáltam én is magyarázni (4, 7), amit a 14-es ír.
2021. febr. 14. 22:51
 16/22 A kérdező kommentje:

12:

Nem a Facebook szakértőre gondoltam, igazából nem tudom hogy zajlik de ha ilyen üzleti jellegű irányba gondolkodom akkor mint mindenhol ott is a nullan kell kezdeni és gondolom ebben az irányban a social média manager a kezdő lépés... én konkrétan arra akartam kijukadni hogy marketinges vagy valamilyen üzleti ágban kezdjek-e el gondolkodni.

De értem a választ és koszonom

13: nem mondtam hogy marketinges is lettem hirtelen, ha jól el olvasod a válaszom láthatod hogy szimplán csak gondolkodtam milyen irányt kellene megcélozni ahhoz hogy lehetővé tegyem magamnak a lehetőséget.

Igen festo szakmám van, és dajka (jelzem a dajkát nem én akartam... megcsináltam mert muszáj volt)

Ami igazán érdekel engem az a sport és a művészet ezeket csináltam eddig a dajkat csak elvégeztem mert mások ragaszkodtak hozza de nem én akartam. Elhelyezkedni se akarok benne csak ha végképp nagyobb muszáj. Egyébként meg tegyük fel ha az embernek lenne “xy” db szakmája az miért lenne baj? Keresi azt az utat ami szívesen járna.

14 és 15

Értem mi a lényeg, és koszonom szépen a segítséget hálás vagyok.

2021. febr. 14. 23:15
 17/22 anonim ***** válasza:

"Én egy Festő művész szakmával...rendelkezem."

Elárulnád, hogy hol szakmásították a művészetedet??

Ugye nem haragszol, hogy megkérdeztem, hiszen még leírni sem tudod helyesen?!

2021. febr. 15. 15:05
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

17: jogos a kérdés!

Tudtommal festőművészt csak egyetemen, pl. Moholy-Nagy képeznek Mo-on... De semmiképp sem szakmaként, pl.OKJ-sen...

2021. febr. 15. 15:10
 19/22 anonim ***** válasza:
helyezkedj el itthon nagy amerikai multihoz, akiknel addig tepersz evekig, amig vegre ki nem helyeznek Amerikaba x idore. Ha szerencsed van,akkor 5 evig is kint lehetsz es minden evben a munkavizumodat ujitanod kell, majd az ideiglenes zoldkartyad vegleges lesz, es 5 ev rendes zoldkartyaval allampolgarsagra jelentkezhetsz.
2021. febr. 26. 18:56
 20/22 anonim válasza:
100%

Nem tudom, hogy hány éves vagy, de ahogy leszűrtem, nem lehetsz valami idős. Én a dajka szakmával kimennék au pair-kedni, és ismerkednék, hátha beleszeretsz valakibe, és házasodás útján megkapod a zöldkártyát. Nem biztos, hogy a legetikusabb opció, de esélyesebb, mint az általad felsorolt lehetőségek. Illetve talán még a zöldkártyalottó játszhat, vagy ha esetleg találsz olyan munkát, akkor munkavállalói vízum. De azzal is az helyzet, amit már elöttem leírtak. Kiemelkedőnek kell lenni, büfé szakkal nem engednek csak úgy be az usába. Illetve csak addig tartózkodhatsz ott, amíg a munkaviszonyod tart. Évek múlva kérvényezhezi számodra a munkáltató a zöldkártyát. Esetleg ha lakik kint közvetlen rokonod, lehet opció a családegyesítési vízum, de az 8-12 évig is eltarthat, amíg sorra kerülsz. Ezért tartom a legesélyesebbnek a házasodást. Illetve vannak, akik hírdetik magukat, hogy pénzért összeházasodnak, ezzel a "vevő" megkapja a zöldkártyát és válás után mindenki megy a dolgára. De ez ugye illegális is, meg nem egy olcsó mulatság.Ezért javaslom, hogy ismerkedj ott, és ha találsz olyasvalakit, akibe beleszeretsz, akkor ahhoz menj hozzá.

De ha mindenképpen munkával szeretnél kimenni, akkor mérnöki, orvosi, stb. foglalkozási körökben helyezkedj el.

2021. márc. 2. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!