Albániában milyen ételeket érdemes elkerülni?
Elég gyenge gyomrom van, könnyen kapok hasmenést. Albániában mire érdemes figyelni, hogy lehetőleg ne kapjon el az "utazók betegsége"? Mennyire megbízhatók ott az ilyen street foodok?
Köszönöm előre is.
2-es, legfeljebb a hegyekben. Meg ahol már eljutottak odáig a vízhálózat fejlesztésében, de nagy általánosságban a csapvíz kerülendő.
Igazából a lényeg, hogy kellően hőkezelt dolgokat fogyassz. A belsőségekben fogyasztása viszont így is kerülendő. Azonban a friss tengeri ételektől nem kell tartanod, a hőkezelés (alapos átsütés) itt is fontos. Sajnos még mindig nem mindenhol stabil az áramszolgáltatás, szóval ha gyanús, hogy valami mirelit vagy más, hűtés nélkül nagy kockázatot jelentő étel, azt inkább ne válaszd.
Megjegyzem, én ezekkel a korlátozásokkal is fantasztikusakat ettem az orszag minden táján. Sőt , szerintem már a legelső vidéki csárdánál sikerült belenyúlnom valami májas lecsóba , volt vagy 38 fok, de nem lett végül gond belőle.
#2
Egy gyengébb gyomrú embernek Magyarország túlfelén sem ajánlott a csapvíz fogyasztása pláne nem a balkánon ahol sokszor nem is vezetékes vízből csinálják pl a jégkockát.
Az utazók betegsége a 80-as évek útikönyveinek nyavajája. Az kapta el, aki háromévente egyszer utazott, kellően nagy paraszt volt ahhoz, hogy ilyen könyvekPár száz forintért gilleznek neked hihetetlen dolgokat. Ötszáz forint egy kiló füge. MIndenük finom.
PErsze kivéve azoknak, akik képtelenek olvasni, a turistagettókba járnak és sza. könyveket olvasnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!