Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Repülőn kézipoggyászba mit...

Repülőn kézipoggyászba mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az iratokon, pénzen, telón kívűl. Hány kg-ig lehet?
2010. júl. 5. 12:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Általában 10 kg lehet, de gondolom légitársasága válogatja. Én általában egy esernyőt teszek bele, pulóvert, minden töltőt és elektronikus cuccot, ami viszek magammal (hajszárító, telefon, fényképező, stb), természetesen minden papíromat (biztosítás, repülőjegy, szállás foglalás visszaigazolása, útlevél, személyigazolvány) is ott tartom, illetve az értékeimet, a pénztárcámat szintén. Én amondó vagyok váltó fehérnemű sem árt, esetleg egy váltó pólóval vagy inggel, hogyha a poggyászodat elkevernék, akkor se egy szál ruhába kelljen büdösödni napokig!
2010. júl. 5. 12:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Amit előző válaszoló is ajánlott (bár én a hajszárítót nem tettem soha a kézipogyászba)

Mi ezeket szoktuk:

- pénztárca

- személyi papírok

- fényképezőgép

- váltófehérnemű és póló

- ha szandálban megyek akkor zokni (a gépen elég hideg van)

- higikendő

- könyv (hogy olvasni tudjak a gépen vagy a váróban, ez lehet akár útikönyv is)

- papírzsepi

- esetleg mp3 lejátszó

Ügyelj arra, hogy sem innivalót sem semmilyen más folyadékot nem vihetsz át az ellenőrzési ponton, mert elkobozzák. Ne legyen nálad sem szúró sem vágó szerszám sem! Ezeket beteheted a bőröndbe de a kézipoggyászba nem.

2010. júl. 6. 01:18
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. júl. 6. 07:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Hivatalosan 8 kg-ig lehet, de ezt csak fapados járat esetében veszik szigorúan, a többi társaság 10 kg-ig enged, de ha egy kicsit több, még akkor sincs baj, ha a mérete nem túl nagy.

Vigyél füldugót, ha Boeinggal mész, nem minden társaság ad.

2010. júl. 8. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!