Nem utaztam még repülön. Kézi pogyászba vihetek élelmiszert? ételízesítő ijenek. Mert a börönd már igy is több 20 kgnál. Ugy 24 kg. azért kell ráfizetnem? és a parfümöm nem lehet kézipoggyászba?
kézibe 100ml nél nagyobb folyadék nem lehet,tehát max egy 100ml -s parfüm és más semmi,fűszert lehet.
a poggyász súlyhatár a foglalásodon rajta van,azt ne lépd túl,mert legtöbbször kifizettetik,10-15euró/kg,azért megveszed ami nem fért be,év eleje óta a kézipoggyász súlyát is mérik ,bár nem minden esetben,de többször előfordult
folyadék és gél állagu dolgot, szúro és vágo eszközöket, valemint fegyvert tilos felvinni. vagy is folyadékot 100ml-ig engedik, de kell hozzá egy spéci zacsi amit ott a reptéren vehetsz meg az újságosoknál. Folyadékok közé tartozik, a sampon, vagy balzsam vagy akár a fogkrém, borotvahab, a töltött csokik, vagy cukrok.
élemiszert tilos ármely határon átvinni, csak olyat ami cimkével történik origi csomagolásban van és rajta van miböl készült és meddig fogyasztható.
ha fapadossal mész tuti fizettetnek a túlsúlyért, ha malév vagy egyéb normál járat akkor lehet elnézik. ha ketten mentek akkor az összsújt nézik, vagy is ha az egyik 25 a másik 15 akkor nem szolnak, együtt is kell feladni a csomagokat.
Én Frankfurtba mentem, odafele semmi gond nem volt, elengedtek 2 pluszkilót a bőröndben:P + 2 kézipoggyásszal:D persze csak kaját lehetett vinni, üdítőt nem.. egyébként parfümöt simán berakhatod a ruhák közé, így ha dobálják sem lesz semmi baja..
hazafelé viszont már elég kényes volt nekem, az ottani reptéren nagyon szigorúan néztek mindent, megkérdezték mindenkitől hogy van e kaja a kézipoggyászban, akármilyen pl. édesség megfogták és kidobták.. én mondjuk tagadtam és áthoztam fél kiló gumicukrot de mindegy:D sőt még drogkereső kutyák is voltak, szóval más országokban szigorúbbak az előírások sokkal, úgyhogy máshol nem biztos hogy átengednek a parfümmel a kéziben..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!