Melyik trópusi szigeten legjobb lakni?
Én meglennék a Kanári szigetekkel is, pedig az nem trópusi. Spanyolországhoz tartozik és itt van Európához közel.
November végén még rövidgatya-póló, és úszhatsz a 20-22 fokos óceánban.
Én Réunion szigetén lakom és imások itt lakni.
Most már. De először voltak nehéz időszakok.
Azt azért nem mondanám, hogy soha nem fázunk. Bizony 22 fokban és az alatt már pulcsiban vagyunk. Most hétvégén (most ér véget a tél nálunk) pèldásul kifejezetten hidegnek éreztem a 19-21 fokot.
A lagúnába sem megyünk be fürdeni 25 fok alatt. (Normál időben 28 fokos a víz).
Hiába, tropikalizálódik az ember. Ezen a télen többször viseltem a farmerdzsekimet, bokacsizmával (igaz az irodában hűvös van). Ez volt a negyedik telem itt, az elsőn még rövidnadrág meg nyári ruha, most meg már pulóver reggelenként...
Ami negatívum : nehéz munkát talàlni, mert a munkanélküliség elég nagy. Persze hiányszakmával lehet. Mivel EU, így euróban kapjuk a fizetést, és nem kell semmilyen külön papírmunka ajjoz, hogy dolgozhassunk.
Viszont bárhova mennénk, csak a repülő az opció, és otthontól elég messze vagyunk, hogy csak úgy hazaugorjunk.
A napi fogyasztàsi cikkek drágábbak mint Európában (a tengeri adó miatt).
Pozitív viszont : a természeti környezet, hogy ha úgy tartja kedvünk, akkor minden hétvégén lenn lehetünk a tengerparton, elég sokmindent lehet csinálni, extrémsportok, stb. Az életminőség tekintetében össze sem lehet hasonlítani.
Ja és többnyire azért jó idő van, téli ködös szürkeség nincs. Alapból azt utáltam otthon, bár a vicces az, hogy néha hiányzik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!