Szerintetek melyek a legjobb országok, hol a legjobb lakni manapság?
Teljesen mindegy. A lehetőségeidet, életedet te magad irányítod! Ha egy helyen sza*ul élsz, akkor nagy eséllyel máshol sem viszed ennél többre. Országot válthatsz, személyiséget, hozzáállást nem. Ha a kivándorló magyarok csak fele annyit küzdöttek volna Magyarországon, és alapvető dolgokról mondtak volna le kis ideig, akkor ma jobban élnének! De nem, mindenkinek rögtön a több százezres bér kellett. (a kivándorlók jelentős része csak szobát tud bérelni, mert olcsóbb, ilyenről itthon hallani sem akarna, aztán idegenben megeszi a saját márkás termékeket hogy milyen jók, itthon meg csak a márkás kell neki!)
Ne érts félre, nem a kivándorlás ellen vagyok, mert mindenki azt csinál, amit akar, de attól hogy valaki országot vált, még nem fog jól élni. Mert közös lakásban lakni, akár csak 1-2 emberrel is, az nem nyugati színvonal, az csak nyugaton élés, keleti életvitellel. A kettő nem ugyanaz!
Én speciel Skandináv országban élek, de vissza fogunk menni Magyarországra.
Bármelyik országban jó lakni, csak rajtad múlik, hol érzed jól magad.
2: Én is külföldön élek, a környezetemben alig vannak magyarok, akik az aljamunkát végezve többedmagukkal vacak szálláson nyomorognának. Elég unalmas,hogy ezt szajkózzák (főleg az otthon maradottak), hogy kint nyomorgunk, lehetne már másik lemezt feltenni.
A legtöbbünk köszöni szépen és jól elvan a bérelt lakásában, és bár itt sincs kolbászból a kerítés, de azért mégis kaptunk valami olyan pluszt, ami otthon nem volt meg.
Kérdező: Ilyen lista nincs, mindenkinek más jön be. Gazdaságilag, oktatás szempontjából biztos jobb egy északi ország, de én pl. az első télen harakirit követnék el Svédországban. Nekem a kellemes élethez, a nyugalomhoz kell a tenger, a pálmafa, az, hogy a hideg téli napon is elég legyen egy egyszerűbb bélelt kabát és ne lássak latyakot. Más meg menekült innen, hogy milyen lusta népség lakik itt, hiányzik a tél, a havas táj, meg különben is minden sz...r.
Tök egyszerű. Nézd meg hogy statisztikailag mely országokban a legjobb a megélhetés, hol alacsony a bűnözés, kicsi a munkanélküliség és viszonylag jó az időjárás.
Egyébként a Mercer és a Forbes összehasonlította a világ városait a fenti szempontok alapján. A listájuk:
1. Bécs, Ausztria. Nagyon jó gazdaság, alacsony bűnözés, a legkisebb munkanélküliség az EU-ban, erős szociális háló, stb.
2. Zürich, Svájc.
3.Auckland, Új-Zéland
4. München, Németország.
5. Vancouver, Kanada.
Bécs már évek óta listavezető, a lista végén Bagdad található, közvetlenül Bangui (Közép-afrikai Köztársaság) és Port-au-Prince (Haiti) városai után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!