Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » A tanulmányaitok befejezése...

A tanulmányaitok befejezése után ki akartok vándorolni innen?

Figyelt kérdés
2016. dec. 30. 22:55
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Amit fent írtál az csak a magyarokra vonatkozik...
2017. jan. 2. 22:13
 12/32 anonim ***** válasza:
82%

Azok volnánk, vagy mi a szösz... Egyébként más országok egyszerűbben oldják meg ezt a problémát: vagy fizetős az egyetem, vagy már eleve külföldön taníttatnak, és olyan is van, ahol még a tanulmányok során lekötnek egy adott munkahelyre.

Minden esetre, az nem buli, h a magyar állam milliókat fektet Pistike tanulmányaiba (óvodától egyetemig), aztán Pistike megpattan, és más országot gazdagít. És valszeg Pistike anyukája az, aki a szülői értekezleten legjobban hisztizik az ingyenes tankönyvekért-tanszerekért, ill. Pistike az (immár egyetemistaként), aki HaHásként hol az ingyen netért, hol a kockás ingért tüntet.

Elnézést azoktól, akikre ez nem vonatkozik, de hogy ez ma egy jelenség, az tény...

2017. jan. 3. 08:24
 13/32 Sunshinedoll ***** válasza:
68%
Ha meg leszek elégedve az itteni fizetésemmel, akkor nem.
2017. jan. 3. 13:23
 14/32 anonim ***** válasza:
0%

En lehuztam otthon 8-9 evet. Semmire sem jutottam kb.

Sosem terveztem hogy kulfoldre megyek.

Megis mar 1 eve kikoltoztem, es nem koltozok haza. Csaladalapitas is itt lesz.

2017. jan. 3. 13:48
 15/32 anonim ***** válasza:
75%
Sokan választják az egyszerűbbnek gondolt utat és kimennek. Én a világ minden pénzéért sem mennék ki. Itthon is lehet 400-500 ezret keresni. Abból meg meg lehet élni.
2017. jan. 4. 08:31
 16/32 anonim ***** válasza:
53%

"Minden diák, egyetemista az adózók pénzén tanul! Utána cserbenhagyja az országot?"

Ha versenyképes fizetést ajánlanának neki, nagyságrendekkel kevesebb ember hagyná el az országot. Sajnos Mo.-on nem becsülik és nem fizetik meg a munkát (kivéve, ha politikus vagy). Egyébként legalább ennyire zavaró Mo.-on a közhangulat is, az pedig pénzben nem mérhető.

2017. jan. 4. 12:57
 17/32 anonim ***** válasza:
#16: Igen, igazad van. Csakhogy a jó fizetésekhez és magas életszínvonalhoz megfelelő gazdaság is kell, jó szakemberekkel, a fröccsöntő kisiparostól a vezérigazgatóig. Az nem műxik, hogy tüncizünk egyet, és másnap svédországi szintre emelkedik a fizetés, nyugdíj, szoctám, adó ohne stb... Ez egy nagyon hosszú fejlődési folyamat (én olyan 20 évre saccolom, ha minden jól megy), csakhogy ehhez szükség van a kisemberekre is. Nem lehet minden gazságot a politikusokra kenni (bár van mit, bőven), és csodákat sem lehet tőlük várni. Nagyon könnyű megfutamodni, utána meg "Clevelandből visszabúsulni" (Bródy J.), hogy lám-lám, semmit nem halad előre az ország...
2017. jan. 4. 18:42
 18/32 anonim ***** válasza:

Hála Istennek!

2017. jan. 6. 07:38
 19/32 anonim ***** válasza:
49%

#1: miért tennéd: te nem tudom, hogy miért tennéd, és nem tudom miért maradnál itthon. Én azért mennék ki, hogy értelmes fizetést kapjak és ne kelljen 15-20 évig cihhölnöm ahhoz, hogy meg tudjak teremteni egy gyereknek való környezetet. Ehelyett külföldön elég 3-5 év és megvan az a tőke, amiből el lehet indulni.

Magyar fizetések béka segge alatt vannak. Indiában többet lehet keresni mérnöki / orvosi / közgazdasági MSC-vel, mint itthon. Nem is nyugatról beszélek, hanem a mélyszegénységről!

Gyerekorvosként németorszgában egy 90nm albérlet fenntartása mellett, heti 3 edzéssel, amit saját edző vezet, 2 autó fenntartásával és minden hétvégén kirándulással többet lehet félre rakni, mint itthon megkeresni nettóban. Mondjuk ez egy erős érv ahhoz, hogy ne itthon szenvedjen valaki, akinek tudása van.

2017. jan. 6. 18:01
 20/32 anonim ***** válasza:
#15: milyen állásod van, hogy 500 nettót hazaviszel?
2017. jan. 6. 18:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!