Nászutas tippek?
Maldiv amugy meg nem gaz junius-juliusban, mert bar tel, de az egyenlitohoz kozelebb van. A Seychelles-szk is okes meg. Ennelfogva nem esos evszak, viszont kellemes az ido. Delebbre (Mauritius, Reunion, Madagaszkar) mar huvosebb ido van ilyenkor.
Az Eszaki felteke tropusi reszein (Guadeloupe, Martinique, Punta Cana stb) ilyenkor van nyar, ennelfogva esos evszak. Meleg, paras levego. Ciklonok talan meg pont nincsenek, de juliustol mar azok is elofordulhatnak.
Illetve valoban, a csendes-oceani szigetvilag is jo valasztas lehet, ha birja a penztarcatok (Tahiti, Bora Bora, Wallis es Futuna...)
Utolso, en a tropusokon elek, es azert annyira nem hiszem, hogy maradando elmenyt nyujtana a nyaralason egy jo kiados 4-5 napig tarto tropusi eso. Melegnek meleg, de minden nedves, igazan semmit nem lehet csinalni, van hogy az utakat is lezarjak. Ezert szerintem inkabb oda erdemes menni, ahol eppen a teli, szaraz evszak van.
Kerdezo, elkepzelheto, hogy nektek meg Mauritius is OK lenne, vegulis en is furodtem mar ott majusban es augusztusban is (mondjuk augusztusban a 4 napos hosszu hetvegen 3 napig esett az eso), de ett fuggetlenul a hely gyonyoru volt.
Amellett, hogy arban a toredeke a Seychelles-szigeteknek illetve Bora Boranak, gyonyoru helyek vannak Mauritiuson, en ajanlanam. Kicsit szeles, de siman van akkor is 28-30 fok.
Nekem mondjuk jobban bejott a keleti resz (Belle Mare kornyeke- gyonyoru turkizkek a lagunaja) mint az eszaki (Grand Baie), de tulajdonkeppem mindenhol van mit csinalni. A szallodak jo szinvonaluak, oltas, vizum nem kell, jo az ellatas.
Ha nyuzsgesre vagytok, akkor inkabb a nyugati- eszaki reszek (Flic en Flac kornyeke vagy Trou aux Biches, Grand Baie, stb) ajanlottak, csendesebb, nyugodtabb nyaralas eseten inkabb a keleti resz. Mi egy szuper hotelben hosszuhetvegeztunk egyszer a ferjemmel meg a babankkal (akkor volt 6 honapos), a La Palmeraie Belle-Mare-ban. Nagyon tudom ajanlani. Kozvetlenul tengerparti hotel sajat parttal, kis boutique hotel, marokkoi-indiai jellegu hangulattal. Van wellness reszlege is (masszazs, ilyesmi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!