Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Érdemes lenne Izlandban...

Érdemes lenne Izlandban gondolkoznunk?

Figyelt kérdés

A barátommal 26 évesek vagyunk, és hajlunk a külföldre költözés felé. Arra gondoltunk, hogy olyan helyet keresünk, ami sosincs a híradóban, így jutottunk Izlandra. Kulturált, gyönyörű, kedvesek az emberek és nincs tömegnyomor.

Évekkel ezelőtt négy hónapot töltöttem kint, és nagyon tetszett, bár akkor még nem jött szóba a költözés.

Milyen papírokra lehet szükségünk? Mit kell mindenképp tudnunk? Mennyivel érdemes nekiindulni? Bármilyen infónak örülnénk!

2015. jún. 20. 15:07
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

És hogyan boldogultál a nyelvvel? Nekem nagyon nehéznek tűnt, folyton összeakadt a nyelvem. Természetesen ha kimegyünk, szeretnénk megtanulni, szóval érdekelne, hogy milyen lehetőségek vannak kint nyelvtanulásra.

És miért döntöttél Izland mellett?

2015. jún. 24. 16:55
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tetszik az izlandi nyelv, és a mai napig tanulom, alap szinten jól elkommunikálok.

Sokan feladják mert az angollal is el lehet boldogulni, de szerintem ciki ha valaki itt él már 10 éve és nem beszéli a nyelvet.

[link]

Ez olyan hosszú, hogy végig se csináltam (egyébként ingyenes). Ebből is látszik, hogy a nyelvtanulás eredménye csak a dedikáltság mértékétől függ, a lehetőségeim alapján mostanra már folyékonyan beszélhetnék.

[link]

Ezeket a videókat nagyon hasznosnak találtam. Izlandi felirat is van hozzájuk.

Vannak nyelvtanfolyamok is külföldieknek, én eddig kettőn voltam, hatákonyságuk erősen függ attól, hogy milyen tanárt kaptok. Bár erről talán még korai beszélni de ha egyszer izlandi állampolgárságot szeretnétek majd, ahhoz kellenek ezeknek a tanfolyamoknak a végén kapott oklevelek.

Ami a választásomat illeti egy Björk nevű izlandi énekesnő az oka mindennek. :)

Az izlandi nyelvű számai felkeltették az érdeklődésemet a nyelv iránt. A viselkedése az ottani emberek iránt. Utánanéztem kicsit az országnak, láttam, hogy egy szigeten vannak egyszerre mesébe illő zöld völgyek, köves pusztaságok, vulkánok, gleccserek, fortyogó iszap-izék és azt gondoltam, hogy ez egy érdekes hely.

Megnéztem pár izlandi filmet és tetszettek.

Ezenkívül az is érdekes, hogy ők a vikingek leszármazottai és a nyelvűk majdnem ugyanaz a nyelv, amit a vikingek beszéltek.

Aztán évekkel később mikor úgy döntöttem, hogy külföldre megyek, Izland volt az első helyen.

Amikor meghallgatom azokat a számokat most, amiket tíz éve is hallgattam és kezdenek összeállni a szavak, hát az hogy is mondjam... beteljesült karma. :)

Pár érdekes izlandi szó:

tölva (számítógép) = að tala (számolni) + völva (jósnő)

ljósmóðir (bába) = ljós (fény) + móðir (anya)

kyrauga (hajóablak, az a nagy kerek) = kyr (tehén) + auga (szem)

vu

Talán a nyelvvel kezdődött, láttam is, hogy miféle helyről jött, megnéztem pár izlandi filmet,

2015. jún. 24. 19:10
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"vu

Talán a nyelvvel kezdődött, láttam is, hogy miféle helyről jött, megnéztem pár izlandi filmet,"

Hoppá, ezt csak becsúszott.

2015. jún. 24. 19:13
 14/18 A kérdező kommentje:

Haha, érdekes :D Én a Sigur Rós miatt kezdtem el érdeklődni Izland iránti, és emiatt mentem ki bébiszitterkedni oda :) Tényleg csodálatos hely, de akkoriban a honvágy nagyon kikészített. Most el tudom képzelni ott az életem, ráadásul olyan sok jót írtál, hogy csak nőtt bennem az elhatározás :) Ráadásul ha nekiindulok, akkor nem egyedül, szóval viszek itthonról mást is a ruhákon kívül :D

Megkérdezhetem, hogy mi a munkád és hogy milyen végzettséged van? Persze csak ha nem veszed tolakodásnak. Ha gondolod, priviben is megírhatod.

Nagyon köszönöm az eddigi válaszaidat!

2015. jún. 25. 00:15
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Érettségi a legmagasabb végzettségem és betanított munkásként dolgozom.
2015. jún. 25. 18:18
 16/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom máshogy megfogalmazni, nagyon hálás vagyok a válaszaidért! Köszönöm szépen! :)
2015. jún. 25. 18:30
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, hogy segíthettem.
2015. jún. 25. 22:08
 18/18 anonim ***** válasza:

Szia Kérdező! Ha olvasod még a válaszokat megtennéd hogy írsz nekem privát üzenetet? :)

Köszönöm!

26/L

2016. szept. 12. 13:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!