Valaki volt már Los Angelesben?
Aki volt annak tetszett? Visszamenne oda?
Privátba is válaszolhattok,nem vagyok navos :D egyszer én is el akarok jutni oda. ezért szeretnék kérdezni tőle
válaszokat előre is köszönöm
1 hónapot voltam kint egy kint élő barátomnál.
Persze, hogy tetszett mert teljesen más mint bármelyik európai nagyváros. Bár zavart, hogy még annyira sem közvetlenek mint az európaiak, és bár Amerika szereti rasszistának tartani az európaiakat de ők ebben is túlszárnyalják az európai népeket. . Sok helyen voltam, sok mindent láttam, de igazából mégsem vonzott annyira mint mondjuk Franciaország történelmi tájai.
Vissza már nem vágyom. Az élmény már megvolt, szép volt jó volt, ennyi elég is volt. Másodjára már unnám nagyon.
első vagyok...
Mivel barátnál voltam, neki van autója, így mindig mindenhová autóval mentünk. Ez megszokott dolog kint. Egyébként erről van egy érdekes sztorim. Egyszer egy nap nagy sétára indultunk, mert ugye én hozzá vagyok szokva a gyalogláshoz, és szép idő is volt. Jó sokáig gyalogoltunk csak úgy az orrunk után. Végül a nagy gyaloglásban (mentünk amerre a lábunk vitt) eljutottunk egy olyan helyre ahol 4 sávos autóút volt (nem autópálya csak egy sima utcai közlekedés). Volt járda, így ott mentünk tovább, hogy keresünk egy éttermet, eszünk, és onnan taxit hívva hazamegyünk. Ott sétálunk a járdán, amikor szépen lelassít egy rendőrautó. A rendőr kérdezte, hogy van-e valami gond, segíthetnek-e. A barátom mondta,hogy nincs semmi baj, csak sétálgatunk, és az X nevű étterembe megyünk. A két rendőr csak nézett. Rá is kérdezett.
.Sétálnak?? Miért? Ha gondolják elvisszük magukat az étterembe. Nem jellemző, hogy valaki ilyen sokat sétál..
De végül is jó sétálást kívántak majd tovább mentek.
Amúgy mi is mindenhová kocsival mentünk.
Ott éltem 3 évig. Egyszer mindenképp érdemes megnézned, európai szemmel érdekes. A belváros pl. teljesn más, mint az európai belvárosok: a toronyházakon kivül nem sok látnivaló van. Nappal kizárólag öltönyös irodai alkalmazottakat látsz az utcán, este kerüld el messzire, jönnek elő a hajléktalanok, mint a svábbogarak.
Közlekedés szinte csak autóval létezik (van metró is, de senki nem használja, nem sok helyre megy, buszjáratok is vannak, csak a szegények ülnek rajta). Hollywood az, ami érdekes, a Universal Studio Tour, arra érdemes befizetni. Na és természetesen a tengerpart, Santa Monica Beach, Venice Beach, stb..
És még az lenne a kérdésem hogy olvastam több helyen hogy vettek itthon térképeket,menetrendeket amin az egész város rajta van. tehát úgy értem hogy az összes busznak,metrónak a menetrendje rajta van meg az útvonala is. ilyet lehet venni itthon mert sehol nem találok? ha valaki tudja hogy hol keressem az kérem írja le nekem.
köszönöm
Szerintem nincs értelme itthon venni, kinn mindenhol találsz. Pl. ha veszel Go Los Angeles Card-ot (ami megéri, ha több helyre be akarsz menni Hollywood-ban), akkor ahhoz jár is egy kis könyv, metrótérképpel, várostérképpel...
Felesleges pénzkidobás és súly a csomagodban ilyesmit itthonról vinni. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!