Booking.com- vélemények?
Sziasztok! Találtam a booking.com-on 170 ezer forintért (5éjszaka) egy firenzei apartmant, családommal szeretnénk nyáron menni.
Még sosem nyaraltunk, így nem tudjuk mennyire biztonságos az online foglalás..
Van itt olyan aki foglalt/hallott már a booking.com-ról?
Tapasztalatok, vélemények érdekelnének, de tanácsokat is elfogadok! :)
Köszi
En kb. 2 hete hasznaltam oket utoljara es minden rendben volt:)
Munka miatt sokat utazom es en is meg a ceg is a booking.com-on szoktuk foglalni a szallodakat, soha semmi baj nem volt.
Be kell majd irnod a bankkartya-adataidat, arra figyelj majd hogy tenyleg leveszi-e a penzt a hotel vagy csak garancia miatt keri az adatokat, es a helyszinen kell ugyanugy fizetni.
Teljesen megbízható oldal, bár ajánlom nézz szét rendesen. Nem biztos, hogy most kell megvenned azt a szállást, és lehet találnál másutt lényegesen olcsóbbat náluk.
Az airbnb-t is nézd meg mindenképp, és mivel elég sok pénzről van szó, semmi nem akadályozhatja meg, hogy néhány napot/hetet nézelődj még.
Booking.com-on bankkártya adatok megadásánál csak óvatosan! Olyan bankkártyát használj, amelyiknél kártyaterheléskor SMS-t kapsz.
Én 1 hónapja foglaltam szállást, ki is fizettem booking.com-on keresztül, most pedig pár napja egy ismeretlen személy 480 dollárt terhelt a számlámra valami spanyol utazási irodánál. 2 nappal később vettem észre, bank felhív, kártya letilt. Most futhatok a pénzem után, remélhetőleg visszakapom majd valamikor. Szerencsére nem az egyetlen kártyám és számlám.
Utánanéztem kicsit, sajnos a booking.com elég lazán kezeli a kártyaadatokat, továbbítja a hotelnek (email-ben vagy faxban) és maga a hotel intézi a terhelést. Viszont a hotelből simán kikerülhetnek az adatok egy 'kedves' alkalmazott segítségével, vagy a gyengén védett internet kapcsolatot hekkeli meg valaki.
Nem először használom a booking.com-ot, de ezután jóval óvatosabb leszek vele, az is biztos.
Sziasztok
A fenti oldalon a foglaláskor kifejezetten írja NEM KELL ELŐLEGET FIZETNI ezek után mégis kéri a kártya adataiat de miért? A szállásadó levonja a pénzt ill én utalással fizettem napokig semmilyen választ nem kaptam a BOOKING semmilyen szinten nem segít nem éred el őket nem válaszolnak emailra
Részemről ez volt az első és az utolsó rajtuk keresztül.
Lehetséges csak nekem nagy az elvárásom egy ekkora? valamivel céggel? szemben de ennél a sarki nevesincs utazási iroda is segítőkszebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!