Megadhatom a hitelkártya számomat a booking.com-on?
Még sose rendeltem ott szállást, és nem is fizettem az interneten. Fizetni most se kéne, csak a helyszínen, de a regisztrációs folyamatban kérték a hitelkártya számomat. Azt írták, nem terhelik meg a kártyát, csak a foglalás biztosítékaként kell megadni a számot. Itt megijedtem, és megadtam egy fals számot, de kiírták, hogy adjak meg egy érvényes számot. A valóst nem mertem megadni.
Bocsánat a naiv kérdésért, de nekem ez egy új terület.
Zárolni lehet, hogy fogják akár a teljes díjat (ill. bizonyos szállások csak mondjuk egy éjszakányit, stb.), de ez még nem igazi fizetés.
Leemelni ténylegesen az összeget majd akkor fogják, mikor kijelentkezel.
(Bár nekem olyan szállás is volt, ami előre levette az egészet. Ez rajtuk múlik igazából.)
Miért is lettek a jó válaszok lepontozva??
Mikor most Olaszországba mentem, volt olyan szállás, amelyik előre ténylegesen levette a pénzt, és ott semmit sem kellett már adni.
Volt olyan is, amelyik az egész összeget zárolta, és ott, amikor kijelentkeztem, "aktiválta" a zárolt összeget, ergo akkor vette le.
Volt olyan szállás, amelyik az első éjszaka díját zárolta csak, a többit ott fizettem vagy készpénzben, vagy kártyával.
Az idegenforgalmi adót mindig ott helyben kell fizetni, készpénzben (legalábbis annak jobban örülnek).
A lepontozásokat meg abszolút nem értem!!!
Megadhatod, de azért kicsit pontosítanék egy két dologgal kapcsolatban:
A booking.com kér CVC (CVC, CVV vagy CVC2) kódot. Esetleg olyan kártyához nem kér, amin nincs rajta ez a kód (pl. régebbi Maestero kártyák).
És a saját szememmel láttam, hogy hogyan kezelik az adatokat. Több szálláshelyen láttam már a kinyomtatott visszaigazolást a nevemmel, kártyám számával és a cvc kódommal. Szóval nincs itt semmi titkosítás, elég könnyű lenne vele visszaélni.
Ettől függetlenül évek óta használom a booking.com-ot (is) rengetegszer megadtam már a számomat és sosem volt probléma.
Ahogy írták is, ha esetleg visszaélnek vele, a bank megtéríti a kárt, pontosabban át se "utalják" a pénzt, mivel a szolgáltató, csak több napos átfutási idővel kapja meg pénzt.
Azt is helyesen írták, hogy zárolhatják akár a teljes összeget is, attól függetlenül, hogy csak a helyszínen kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!