Megadhatom a hitelkártya számomat a booking.com-on?
Figyelt kérdés
Még sose rendeltem ott szállást, és nem is fizettem az interneten. Fizetni most se kéne, csak a helyszínen, de a regisztrációs folyamatban kérték a hitelkártya számomat. Azt írták, nem terhelik meg a kártyát, csak a foglalás biztosítékaként kell megadni a számot. Itt megijedtem, és megadtam egy fals számot, de kiírták, hogy adjak meg egy érvényes számot. A valóst nem mertem megadni.
Bocsánat a naiv kérdésért, de nekem ez egy új terület.
A booking.com megbízható oldal, nyugodtan add meg.
2014. szept. 7. 17:30
12/22 anonim válasza:
#6 vagyok
A booking.com nem kér CVC kódot. Többek között tegnap is foglaltam egy szállodában szobát, így biztosan tudom. Mastercard kártyám van, van rajta kód, vásárlásokhoz be is kell gépelni mindig, de a bookingon foglaláshoz nem.
2014. szept. 7. 17:48
13/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Most már teljesen képben vagyok, és ez biztosan hasznos. De a konkrét foglalás úgy oldódott meg, hogy amikor újból akartam kezdeni, láttam, hogy pár helynél külön kiemelték, hogy hitelkártya nem szükséges, és én végül egy ilyet választottam. És ehhez nem is kért hitelkártya-számot.
2014. szept. 8. 09:30
14/22 anonim válasza:
Nem kételkedem, de elég érdekes, mert nekem mindig kéri...
Régebben nekem is kért, de mostanában soha. Azt hittem, az oldal változtatott a feltételeken. Lehet, hogy szálláson múlik? Vagy hogy regisztrálva vagyok? A fene tudja.
2014. szept. 8. 19:54
16/22 A kérdező kommentje:
A szálláson múlik, ez biztos, mert egyes szálláshelyeknél külön meg van jelölve, hogy nem kell.
2014. szept. 8. 21:23
17/22 anonim válasza:
Szerintem a CVC-re gondolt és nem magára a kártyás biztosítékra.
2014. szept. 8. 22:31
18/22 anonim válasza:
Cvc kod nelkul is le lehet venni a penzt a kartyarol. Ha a szallas igy se tudja levenni, akkor kapsz egy emailt hogy ervenytelen a kartyad, akkor viszont mindenfelekeppen meg kell adnod. Egyepkent minden szallashely fent tartja a jogot hogy egy bizonyos osszeget zaroljanak a kartyadon ezzel ellenorizve h valos adatokat adtal e meg. Az hogy mikor veszik le a penzt, szinten fel van tuntetve az adott hotelnel, lehet elore is fizetni vagy helyben. Alltalaban ha elore fizetsz, kedvezobb az ar, viszont nem torolheted a foglalast de szalloda valogatja (front office manager vagyok hotelben)
2014. szept. 9. 00:37
19/22 anonim válasza:
A szálloda a saját termináljuk használatával természetesen CVC kód nélkül is le tudja venni a pénzt. A terminálon keresztül történő forgalommal viszont el kell tudniuk számolni, így visszaélni a kártyával nemigen lehet. Ha viszont megkapják a kártyaadatokat CVC kóddal, és nem tökéles az adatvédelmük, vagy nem kifogástalan a stábjuk, akkor bármelyik alkalmazott vásárolgathat a kártya terhére a neten, a kártya tulajdonosa meg a büdös életben ki nem deríti, hogy kerültek idegen kezébe a kártyaadatai. Ezért nem mindegy, hogy kell-e CVC. Hogy a szálloda előre leszedeget-e a kártyámról, az sosem érdekelt, azt bizonyítani tudom, így ha bármi miatt jogtalanul nem oldják fel a zárolást, a bankon keresztül egy félóra alatt rendezni tudom. A CVC kóddal meg gyakorlatilag minden a kezükben van, ami egy kártyás vásárláshoz kell a neten.
2014. szept. 9. 13:58
20/22 Zsomboo válasza:
És olyankor mi van ha nem visszamondhato, viszont időkozben frissítette a bank a lejarati datumot plusz a kartya utolsó 4 szamjegye is.megváltozott?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!