Megadhatom a hitelkártya számomat a booking.com-on?
Még sose rendeltem ott szállást, és nem is fizettem az interneten. Fizetni most se kéne, csak a helyszínen, de a regisztrációs folyamatban kérték a hitelkártya számomat. Azt írták, nem terhelik meg a kártyát, csak a foglalás biztosítékaként kell megadni a számot. Itt megijedtem, és megadtam egy fals számot, de kiírták, hogy adjak meg egy érvényes számot. A valóst nem mertem megadni.
Bocsánat a naiv kérdésért, de nekem ez egy új terület.
Ha megadod az adatokat, mindenképpen olyan bankártyának az adatait add meg, amelyiknél terheléskor SMS értesítést kapsz!!!
Én pont a héten jártam úgy, hogy valaki 480 dollár értékben vásárolgatott a neten az én kártyaadataimmal. Sajnos ez nem SMS értesítős kártya volt, így csak 2 nappal utána vettem észre. Beszéltem a bankkal, letiltattam a kártyát, de sajnos nem 100% hogy visszakapom a pénzemet. Kb. 1 hónapja fizettem egy szállást a booking.com-on és most használták fel a kártyaadatokat.
Ahogy azt már egy korábbi hozzászóló írta, a booking.com lazán kezeli a kártya adatokat, elküldi a szállodának, aki majd a tényleges kártyaterhelést intézi. Ott pedig simán hozzáférhet valamelyik alkalmazott és vagy továbbadja az infókat másnak jó pénzért, vagy ő maga vásárolgat vele a neten.
Sajnos nekem már késő, de mások még tanulhatnak az esetemből. Csak abban reménykedek hogy minél alacsonyabb lesz a tanulópénz (minimum az új kártya dija, de rosszabb esetben a 480 dollárt is elbukom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!