Külföldet válasszam vagy a családomat?
15 éves korom óta dolgozom. 4 év különélés, 72 óra fennlétek, két munkahely mellett lediplomáztam. 8 év munkaviszonyom van, voltam már minőségellenőr, QC csoportvezető autóipari cégnél, rengeteg helyen dolgoztam, de nem látom a kiutat... Egyre több küzdelmet, fájdalmat tudok magam mögött, és egyre távolabb érzem magam attól, hogy bárminemű gyümölcse legyen az életemnek. Itt élnem egyenlő a vegetálással, gürizéssel, amiben a "tovább" életem végét jelenti és a lemondásokat, szűkölködést. December elsején repülőjegyem van írországba, munka, lakhely adott, öt percre lennék az Északi-tengertől. Minden héten haza tudnék küldeni egy minimálbért úgy, hogy még én magam is jól élnék odakint. De nem tudom, hogy viselném, hogy a családomat félévente vagy évente egyszer lássam. Nem tudom, hogy van-e értelme a "sok" pénznek így. Itt sosem lesz semmim, belefáradtam, hogy minden bizonytalan, apámnak 45 év gürizés után van egy kitörlesztett panelja, ami nem éri már a felét sem. Sokan biztatnak, hogy menjek, megnyugszom, elkezdhetek valóban élni, nem csak létezni, de nagyon bizonytalan vagyok.
23/L
próbáld meg. ha nem próbálod, egész életedben benned lesz az a "mi lett volna,ha"..
én éltem Londonban egy évet.jó volt nagyon. életem legjobb munkahelyén dolgoztam ott, megbecsültek, szerettek. azt vehettem amit csak akartam mert tellett rá. de fél évente egyszer járhattam haza, 1-2 hétre. nagyon magányosnak éreztem magam, ezért tavasszal végleg hazaköltöztem. hiányzik néha, de itt vagyok igazán boldog. de viszont ha nem próbáltam volna meg, mindig itt motoszkálna a fejemben.
a döntésed pedig, bármi is lesz az, megváltoztatható. hazaköltözhetsz bármikor, vagy ha itt maradsz, később is elindulhatsz még.
sok sikert neked, bárhogy is döntesz!
24/N
Mennék. Ott is találhatsz majd barátokat, nem kellene szűkölködnöd, és a családodat is tudnád segíteni.
Kapcsolatot tartani telefonon vagy Skypon is lehet.
Még annyit! Azon nem érdemes gondolkodni, mi lesz ha a szüleid rád szorulnak. Hiába tervezel bármit is most, előre nem tudsz tervezni. Ha oda kerül a sor, akkor kell megoldani a problémákat.
Ha van pénzed, akkor ez is könnyebb, mint pénz nélkül.
En hazajöttem a honvágy, jobban mondva család miatt, de en itthon is ugyanolyan jól élek mint kint. Ellenkező esetben meggondoltam volna. De a honvágy nagyon rossz tud lenni.
Megpróbálni viszont meg kell.
Ha a szüleid elég rugalmasak, akkor ok is ki tudnak repülni hozzád, ha te nem tudsz olyan sűrűn hazamenni.
Menj.
Én is hamarosan ezt fogom tenni. Nekem is jutottak eszembe ilyen dolgok a családról, hogy a szüleim idősek és velük kéne lennem.
De rájöttem, hogy így nem tudom támogatni őket, és nekik is jobb, ha egy erős, boldog ember áll mellettük, még ha fizikailag nem is vagyok a közelben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!