Ryanair buta szabály? Többi lent.
Ez hülyeség, mindenkinél mindig van kézipoggyász, sőt, most már az új szabály szerint két darab is lehet nálad: egy rendes kézipoggyász, ami max. 10 kiló lehet, és egy "személyes tárgy", ami lehet pl. egy női táska, vagy egy szatyor, vagy ilyesmi, kicsi dolog.
Amúgy a személyzetnek bármikor joga van elvenni a cuccodat, és lerakni a feladandó bőröndök közé, ezt el is mondják mindig, hogy ezt a jogot fenntartják maguknak. (Ilyenkor ezért nem kell fizetni, ha nem amiatt veszik el, hogy túl nagy/túl nehéz, hanem helyhiány miatt, vagy más okból), viszont én ilyet még sosem tapasztaltam, pedig repültem velük már jó sokszor.
Egyébként még soha az életben nem loptak el semmit a bőröndömből sem, pedig nem tekerem be fóliába (azt amúgy a biztonságiak amúgy is sokszor kinyitják), és nem is teszek rá lakatot.
Hát tudod, hogy probléma sajnos mindig előfordulhat, függetlenül attól, hogy milyen légitársasággal utazol, vagy vonattal, vagy bármi.
De ez nem jelenti azt, hogy most neki kell állni félni. Ilyen esetek mindig történtek és sajnos mindig lehetnek is, ez eddig is így volt. Most attól, hogy találtál egy ilyen cikket, semmi sem változott. :)
De egyébként alap, hogy készpénzt, igazolványt, bankkártyát MINDIG magunknál tartunk, és nem a kézipoggyászban (elvehetik, meg az benn az utastérben sem feltétlenül marad teljesen a közeledben!!), hanem pl. övtáskában, vagy a most már engedélyezett kistáskában tartunk.
Ja, és még egy tanács (tényleg sokat utaztam mostanában velük :)):
Ha el is vesznek valamit, az tuti a "nagy", gurulós bőrönd lesz, azoké, akik abban viszik az összes cuccukat, "elférünk a 10 kilósban is, és akkor nem kell feladott poggyászt fizetni"-alapon. Ami persze nem szabálysértő, de azért valahol mégis a szabály kijátszása, mások kárára, mivel a fenti poggyásztér nem erre lenne való.
A lényeg, hogy biztosan nem a ténylegesen kézi táskádat fogják akkor elvenni! (Kis hátizsák, retikül, szatyor...), hanem, ha nem férnek el fenn, akkor a szabálynak megfelelő, de mégis nagynak mondható gurulós bőröndöket.
Ne aggódj, ami befér ülés alá azt nem veszik el. Ez a 90-es szabály csak arról szól, hogy egyszerűen a repülőn nincs elég hely. Ha megfeszülnek se tudnak 189 maximálisan megengedett méretű poggyászt a fedélzeten tárolni biztonságosan.
De amúgy easyJetnél is meg mindenhol így van. Wizzairnél fizetős a nagy kézi, de ha egyszer véletlenül 180 embernek támad kedve fizetni érte akkor ők is kénytelen lennének levinni a raktérbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!