Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Így tudunk-e majd utazni/nézel...

Így tudunk-e majd utazni/nézelődni?

Figyelt kérdés
Egyik barátommal fontolgatjuk, hogy 1-2 hétre körbenéznénk Ausztriában/Németországban, de sok pénzünk nincsen. Ilyen hátizsákos/sátras megoldásra gondoltunk. Kb. 10e Ft-ot tudnánk fejenként szánni az útra. Szerintetek ez lehetséges, hogy így bejárjunk pár várost vagy őrültség? Csinált esetleg valaki hasonlót? Köszönöm előre a választ!(Ja és 19 évesek vagyunk ha ez számít esetleg)

2014. jún. 15. 00:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

Hát ez nagyon kevés. Ugyanis a legtöbb országban vad kempingezni tilos. Kempinghelyeken ahol sátorozhatnátok meg pénz kell. Az útiköltségre is kell pénz, és a kajára is.

Gondolom most jön az, hogy stoppolnátok. Akkor már most mondom. A stoppolás ma már nem olyan nyerő dolog, Ha valaki hajlandó stoppost felvenni az se fog kettőt felvenni max csak egyet.

2014. jún. 15. 00:44
 2/11 A kérdező kommentje:
Értem, és szerinted kb mennyi pénzt kéne összedobnunk, mondjuk 1 hétre Ausztriába tömegközlekedést figyelembe véve?
2014. jún. 15. 00:46
 3/11 A kérdező kommentje:
És mondjuk kaját viszünk magunkkal.
2014. jún. 15. 00:47
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
10 ezer forint épp csak egy bécsi oda-vissza utazásra elég, szállás és kaja nélkül. A két ország közül nagy átlagban Ausztria a drágábbik, a legolcsóbb szállások nagyvárosokban 20-25 eurótól kezdődnek (hostel). Vidéken könnyen lehet hogy csak gasthof vagy hotel van, az gyakorlatilag nincs 35-40 euró alatt. A közlekedés attól függ, hogy hova mentek, hány helyre. Bécsbe el lehet jutni párezer forintért oda-vissza, de ha két héten át fel-le utaztok a nevezetes városok között, az bizony akár 50 ezer forint is lehet.
2014. jún. 15. 01:13
 5/11 anonim ***** válasza:
17%

Lehet stoppal menni ma is és ketten is, micsoda baromság már ez, hogy nem lehet... már bocs.

Európában alig pár ország van ahol tilos a vadkempingezés, ennek utána kell nézni. Magyarországon is szinte mindenki azt hiszi tilos, pedig nem csak szeretik azt mondani tilos, mert abból nincs bevétel.

A 10e tényleg nem sok,de tesco mindenhol van, és ha egy kicsit bevállalósabbak vagyok lehet pénzt szerezni utcai zenéléssel tánccal stb... amihez értetek ki kell találni.

Remek kaland, persze benne van hogy lesznek szűkösebb napok is, de ez is a kaland része.

Vágjatok bele bátran, egyszer élünk, csak azt bánod utolag amit nem tettél meg. Otthon is ülhetsz persze kockázatok nélkül, remek sztori lesz 30 év múlva :)

2014. jún. 15. 03:15
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ti komolyan 2 hétnyi kajával a hátatokon akartok várost nézni? Mert 10 ezerből sem szállásra, sem utazásra nem fogja futni.
2014. jún. 15. 05:55
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Már bocs!

De odahaza a szobádban ülve sem tudsz kijönni 2 hétre 10ezer Ft-ból!!!

2014. jún. 15. 06:00
 8/11 anonim válasza:

Én belevágnék, vadkempingezőként is.

Annyit tegyetek meg, hogy a hazaútra elegendő pénz van nálatok, amit külön kezeltek.

Valaki írta az utcán zenélést/táncolást az is jó ötlet, vagy csak írtok egy táblát németül, hogy "turisták vagyunk, de elfogyott a pénzünk. Tudsz segíteni? :) "

Szerintem kaját ne vigyetek magatokkal sokat, főleg ha Németországba mentek. Az ottani Lidl, Kaufmann olcsó bolt, olyan árak vannak mint itthon. Műanyag palackot meg tuti visszavesznek a Lidl-ben, cseppet jobb áron mint itthon.

2014. jún. 15. 06:55
 9/11 anonim válasza:
Én azt javasolnám,utcai zenélés ,és úgymond koldulás helyett (mert" tábla a nyakban,elfogyott a pénzünk ") inkább itthon dolgozzatok egy hónapot ,és ugy menjetek nyaralni,
2014. jún. 15. 07:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem is az lenne a legegyszerűbb, ha elmennétek egy hónapra dolgozni. Gondolom még diákok vagytok, most lett vége a sulinak/vizsgaidőszaknak. Diákmunkával én egyszer egy hónap alatt kerestem 60 ezer forintot, és még csak nem is volt megerőltető. Júliusban munka, és augusztusra már meg is van a keret, amiből valóban el tudtok menni kirándulni. Mert 10 ezerből ez nem fog összejönni, de 20-ból se...
2014. jún. 15. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!