Julius 25. én utaznánk a párommal Montenegróba, azon belül Ulcinba. Hogy lehet oda Budapestről eljutni, illetve, hogy a legjobb oda utazni? Autóval nem akarok menni.
Busz megy Budváig: [link]
Időponttól függően kb. 35-45 ezer forint oda-vissza két főre.
Vonat megy Bárig: [link]
2 főre oda-vissza 132 euróért (kb. 41 ezer ft) is van sima ülőhely a kupéban, de 224,40 euróért (kb. 70 ezer ft) már kényelmes privát hálófülkét is kapsz, vetett ággyal és beépített mosdóval.
Ulcinjhoz mindegyiktől még buszozni kell, de nem sokat. A vonat pár órával lassabb és valamivel drágább, viszont van rajta hálókocsi. Én személyesen inkább utazok 22 órát a zárható privát fülkében, minthogy 18-at üljek egy helyben mint a cövek, 40 másik emberrel (és a hangjukkal, lábszagukkal, stb-vel) összezárva. A busz kétségtelenül az olcsóbb, de a vonat szerintem a kényelmesebb.
Repülő naponta több megy Tivatba pl Belgrádból.
Esetleg a Bécs - Podgoricát javaslom megnézni, Podgoricából pedig megy menetrend szerinti busz át a hegyeken.
Egyébként tényleg még a vonat az, ami elviselhető megoldás, ahogyan az előttem szóló mondta.
Egyébként épp azért, mert ennyire körülményes odajutni lenne érdemes megfontolnod, hogy inkább olyan helyen nyaraljatok, ami emberi módon megközelíthető.
"Egyébként épp azért, mert ennyire körülményes odajutni, nem lenne érdemes megfontolnod, hogy inkább olyan helyen nyaraljatok, ami emberi módon megközelíthető."
Teljesen egyetértek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!