Egyesült királyságbeli bankok bankszámlái közül melyiket ajánljátok?
A bankok oldalarol nem tudtal tajekozodni? Fent van minden informacio, es el lehet inditani online is a szamlanyitast.
Barclay's (en naluk vagyok, szerintem ok a legjobbak)
HSBC
RBS
NatWest
Lloyds TSB
Halifax
Stb stb
"Azért itt kérdeztem, mert érdekel más emberek véleménye, esetleg tapasztalata!:)"
Bocsanat, ez nekem a kerdesbol nem esett le.
Azokkal a bankokkal amiket irtam egyet kiveve mind volt dolgom, ez alapjan irtam hogy szerintem a Barclay's a legjobb. En mar nem lakom Angliaban de a bankszamlam meg mindig el es tovabbra is minden problema nelkul mukodnek a dolgok, ugy hogy itthonrol intezem mar az ugyeket telefonon meg emailben. Nem tudom mennyi penzt fogsz ott forgatni, Premier Banking-ben mondjuk a HSBC nagyon eros. De a basic account-ot kerdezed ugyhogy gondolom a legalapabb kell.
Altalanossagban igaz mindegyikre hogy a kiszolgalas es a szolgaltatas maga sokkal jobb minosegu mint itthon, meg fogsz lepodni hogy mennyire ingyen van minden, gyakorlatilag alap celokra mindegy hogy melyiket valasztod. Mindenhol van ingyenes bankszamla, azokhoz altalaban egy Visa, MasterCard vagy Maestro bankkartya jar, ugy, mint itthon. Szamlavezetes ingyenes a legtobb alap szamlanal, havi 3-10 font korul mar jarnak hozza eleg jo biztositasok is. Van, hogy bizonyos bankoknal az ingyenes szamla melle csak egy sima kartyat kapsz amivel nem lehet vasarolni se online fizetni, csak keszpenzt felvenni. Keszpenzfelvetel ingyenes, ilyenrol hogy eves kartyadij en itthon hallottam eloszor, kint nem ismert. Utalasok, online banking, csoportos beszedes, barmilyen penzeddel kapcsolatos muvelet ingyen van. Ha az itthoni viszonyokhoz vagy szokva akkor tenyleg teljesen mindegy hogy melyik bankot valasztod:) Nezd meg hogy a lako es/vagy munkahelyedhez melyik lesz kozel. Minden bank oldalan van olyan hogy "Branch Locator", ha tudod az iranyito szamodat akkor nezz ra.
Bankszamlanyitashoz kell egy szemelyi igazolvany vagy utlevel es egy ugynevezett "proof of address", barmilyen hivatalos helyrol, vagy szolgaltatotol erkezett level ami igazolja a lakcimedet. Nem tudom hogy ilyened lesz e rogton ahogy kimesz, ha nem akkor az elegge leszukiti a lehetosegeidet mert en ugy tudom hogy egyedul a Lloyds TSB nyit enelkul szamlat, ezert is hivjak a "Lengyelek bankja"-nak. Ez a Lloyds elegge alja azert, ha naluk kell nyiss akkor tedd meg, es az elso havi szamlakivonatodat hasznald "proof of address"-kent es menj at egy normalis bankhoz:) Szamlanyitaskor tortenik tovabba egy "credit check", ez a Te esetedben nem lesz mervado mert uj leszel az orszagban. Kesobb majd megtudod hogy mi ez, olyasmi mint itthon a pozitiv es negativ KHR lista, csak sokkal emberibb, erthetobb megvalositasban.
Ennyi jutott most eszembe, ha van valami kerdesed igazan feltehetned, hogy ne harapofogoval kelljen kihuzni beloled hogy pontosan mire is vagy kivancsi:) Irok meg szivesen ha kerdezel, na meg ha erdekel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!