Rómába megyünk párommal 5 napra a héten. Tudtok adni tanácsokat az ottléttel kapcsolatban? Többi lennt.
Szia megint első vagyok. Szabadtéri piac a Piazza Navonán szkott lenni Karácsony előtt, de most nem tudom pontosan, hogy csak nyolcadikától van e vagy előbb. Itt a December 8 fontos nap, mert ekkor állítják fel minden otthonban a karácsonyfát, és az ilyen karácsonyi vásárok is akkortól indulnak. A Trasteverét mindenképpen nézzétek meg, gyakorlatilag a Tevere partján végigsétálva a Szent Péter térről útba esik, ezek tipikus kis sikátorok, üzletekkel, étermekkel, és itt már minden csupa Karácsony, tegnap voltam, nagyon szép. A Piazza Navona is elérhető innen egy sétával. Itt vannak Római jellegű éttermek is, ahol helyi ételek vannak. Sajnos az éttermek itt egyáltalán nem olcsóak sehol sem. Amúgy még az jutott eszembe, hogy ha pedig valamilyen kirándulást terveztek, mert az idő is engedi majd, Terminiből mennek vonatok Civitavecchiába, ami gyakorlatilag egy kikötőváros a Tirrén tengernél, van itt egy szép kikötő, kis üzletek, sétány, stb, nem tudom mennyire vagytok a tenger szerelmesei:-)A kikötőben egy nagy szobor van, nemrég emelték, nagyon szép...
Ha Vasárnapi nap is esik az ittartozkodásotokra, akkor vasárnap reggel van Porta Portese óriási piac a Trasteverén, és akkor beszél a Pápa is. Remélem hasznos voltam:-) Gratulálok a babához és szép utat Nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!