Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Rómába megyünk párommal 5...

Rómába megyünk párommal 5 napra a héten. Tudtok adni tanácsokat az ottléttel kapcsolatban? Többi lennt.

Figyelt kérdés
Kell meleg téli kabát, vagy átmeneti elég? Szállásunk van a Termini-nél 4 csillagos szálló reggelivel... Nappal hol èrdemes enni? Miket nézzünk meg feltétlenül? Mire ügyeljünk? Stb..
2013. dec. 2. 13:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia! Itt elek.ma epp nincs hideg, 17 fok de nagyon szeles.Inkabb hozzatok kabatot.A Termini nem olyan jo kornyek, vigyazzatok a taskatokra, olyat szoktak csinalni hogy kismotorral melletek mennek es lekapjak a vallatokrol.Romaban minden muemlek szep es a templomokba nem kell belepo.A Vatikani muzeum napfuggo hetkozben nincsenek annyian.Nem tudom mi erdekel.Kerdezz ha tudok segiteni.
2013. dec. 2. 14:04
 2/5 anonim ***** válasza:
50%
Rómában viselkedj úgy, mint a rómaiak
2013. dec. 2. 14:10
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos választ elsö. Egy kis karácsonyi vásàrlást is csinálnánk, tudsz ajánlani egy jó nagy szabadtéri piacot ahova túristák járnak? Melyik látványosság közelében van jó sok ètterem mindenféle kategóriában ahol séta közben válogathatunk? Te mint itt èlö jobban tudod mi a jó, hogyan töltenél el egy napot ha túrista lennél? Mi az amit feltétlenül meg kell kostolni?? Èn 5 hónapos terhes vagyok ezért alkohol sajna kizárva :(
2013. dec. 2. 18:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia megint első vagyok. Szabadtéri piac a Piazza Navonán szkott lenni Karácsony előtt, de most nem tudom pontosan, hogy csak nyolcadikától van e vagy előbb. Itt a December 8 fontos nap, mert ekkor állítják fel minden otthonban a karácsonyfát, és az ilyen karácsonyi vásárok is akkortól indulnak. A Trasteverét mindenképpen nézzétek meg, gyakorlatilag a Tevere partján végigsétálva a Szent Péter térről útba esik, ezek tipikus kis sikátorok, üzletekkel, étermekkel, és itt már minden csupa Karácsony, tegnap voltam, nagyon szép. A Piazza Navona is elérhető innen egy sétával. Itt vannak Római jellegű éttermek is, ahol helyi ételek vannak. Sajnos az éttermek itt egyáltalán nem olcsóak sehol sem. Amúgy még az jutott eszembe, hogy ha pedig valamilyen kirándulást terveztek, mert az idő is engedi majd, Terminiből mennek vonatok Civitavecchiába, ami gyakorlatilag egy kikötőváros a Tirrén tengernél, van itt egy szép kikötő, kis üzletek, sétány, stb, nem tudom mennyire vagytok a tenger szerelmesei:-)A kikötőben egy nagy szobor van, nemrég emelték, nagyon szép...

Ha Vasárnapi nap is esik az ittartozkodásotokra, akkor vasárnap reggel van Porta Portese óriási piac a Trasteverén, és akkor beszél a Pápa is. Remélem hasznos voltam:-) Gratulálok a babához és szép utat Nektek.

2013. dec. 2. 20:23
 5/5 Captain Hindsight válasza:
hajlakkot vigyél magaddal mert rómában fúj a szél
2013. dec. 6. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!