Hogyan menjek világgá?
Persze nem a szó szoros értelmében, de elterveztem, hogy világot akarok látni. Fiatal vagyok, van némi pénzem, de nincs elég tapasztalatom. Mi más segítene, mint a világgá menés?!
Igen, tudom, jól át kell gondolni. Át fogom. De ha mellette döntök, hogy kezdjem el? Merre menjek? Mi legyen az úti célom?
Azt elárulom, hogy közel lakok Budapesthez.
Most miért akarjátok hülyének nézni a kérdezőt!?
Nagyon-nagyon sok ember, köztük én is szeretnék, szerettem volna eljutni a világ különböző részeibe (Egyiptom, maják, aztékok, inkák örökségeit megnézni, és felsorolni sem lehetne, mi minden csodás vidék van a világon)
És az sem egyedüli, hogy azért maradunk ott, ahol éppen vagyunk, mert nincs rá pénzünk.
A kérdező még fiatal, ha megtalálja a módját, hogy valami úton-módon világot lásson, attól még nem hülye!!!
Köszönöm az értelmes válaszokat. Már jobban érdekel, miket éltetek át ti, srácok. Aztán majd ha elmegyek valamerre, azt én is elmesélem nektek.
Szerintem úgy tanulok, ha elmesélitek, ti mit csináltatok és nem úgy, ha megmondjátok én mit csináljak.
A negatív válaszok nem érdekelnek, veszem a lapot.
Jut eszembe!
Egyik ismerősöm fia is szeretett volna világot látni, kitanulta először a szakáács-szakmát (felsőfokon), majd elvégezte a mixer-tanfolyamot. Először felkekrült Pestre jobb helyeken szerzett magának gyakorlaltot, közben folyamatosan tanulta, napra-készen tartotta az angol tudását. Addig-addig, míg sikerült felkerülnie először szakácsként egy tengerjáró-hajóra, következő szezonban visszahívták, és akkor már mixerként dolgozott ugyanazon a hajón.
Ahogy elmesélte, a hajón ők a vendégekkel beszélhettek, csak kiszolgálták a "módosokat", de amikor a hajó valahol kikötött, ők is kaptak (felváltva) pár órát város-látogatásra, stb.stb.
Jelenleg Angliában szállodában kaszinóban főpénztáros. Ott krupié-ként kezdte. Az is egy külön szakma.
Szóval ezek is egy-egy variációk, "merre indulj" világgá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!