Külföldre nyelvvizsga?
Hello. Azt szeretném kérdezni, hogy ha ki szeretnék menni külföldre(Pl.: Kanada) dolgozni, ahhoz elengedhetetlen egy angol nyelvvizsgát tennem ? Ha kell akkor melyiket ajánlanátok ? Most jelenleg egy angol középszintű érettségim van, és 2 évig szakmai angolt tanultam (a szakmám szakács). Tudom hogy az angol érettségivel nem sokra megyek. Viszont munkavállalás szempontjából követelmény lenne a nyelvvizsga, vagy csak érdemes lenne megcsinálni hogy könnyebben boldoguljak ?
Válaszokat előre is köszönöm.
Köszönöm szépen a választ. Kanadát csak példaként írtam. Jelenleg most Hollandia vagy Írország lenne a cél. De ez még csak elmélet.
Írországba és Hollandiában is van valami pontrendszer ?
A TOEFL nyelvvizsgáról azt olvastam hogy 2 évig érvényes.
Állítólag ha kimennék hamar megtanulnám az angolt használni mivel rá lennék "kényszerítve". Ez igaz ebben a formában ?
* Írországban
(lemaradt az "n")
Hollandiát és Írországot nem tudom, de én egy másik uniós országban keresek épp állást, és konkrétan letojják hogy van-e nyelvvizsgám. Interjúzni az adott ország nyelvén kell, a másik nyelvet letesztelték.
Amúgy otthon amikor multiknál dolgoztam, szintén soha egyik sem kért papírt. Angolul + a másik nyelven kellett interjúzni.
"Állítólag ha kimennék hamar megtanulnám az angolt használni mivel rá lennék "kényszerítve". Ez igaz ebben a formában ?"
Nem teljesen, attól függ mennyit beszélgetsz másokkal, hajlandó vagy-e tanulni, gyakorolsz-e szabad idődben. Számít az is mennyire vagy kommunikatív, szeretsz-e beszélgetni és tudsz is miről. Ismerek olyat, aki 6 évet kint dolgozott hentesként mégis egy gyenge alapot tudott elsajátítani. és fontos,h. amelyik ügyedet csak tudod,magad intézd el! Remélem tudtam segíteni.
"Állítólag ha kimennék hamar megtanulnám az angolt használni mivel rá lennék "kényszerítve". Ez igaz ebben a formában ?"
Attól függ, mennyi magyar van körülötted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!