Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Külföldre nyelvvizsga?

Külföldre nyelvvizsga?

Figyelt kérdés

Hello. Azt szeretném kérdezni, hogy ha ki szeretnék menni külföldre(Pl.: Kanada) dolgozni, ahhoz elengedhetetlen egy angol nyelvvizsgát tennem ? Ha kell akkor melyiket ajánlanátok ? Most jelenleg egy angol középszintű érettségim van, és 2 évig szakmai angolt tanultam (a szakmám szakács). Tudom hogy az angol érettségivel nem sokra megyek. Viszont munkavállalás szempontjából követelmény lenne a nyelvvizsga, vagy csak érdemes lenne megcsinálni hogy könnyebben boldoguljak ?

Válaszokat előre is köszönöm.

2013. szept. 24. 22:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Kanadában pontrendszer alapú a bevándorlás, a nyelvtudásért is pont jár, de csaki nemzetközi nyelvvizsgával (IELTS vagy TOEFL) igazolt nyelvtudást fogadnak el. Viszont olyan országba, ahol szabad a munkavállalás, oda nem kell bizonyítvány, csak nyelvtudás.
2013. szept. 24. 23:10
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ. Kanadát csak példaként írtam. Jelenleg most Hollandia vagy Írország lenne a cél. De ez még csak elmélet.

Írországba és Hollandiában is van valami pontrendszer ?

A TOEFL nyelvvizsgáról azt olvastam hogy 2 évig érvényes.

Állítólag ha kimennék hamar megtanulnám az angolt használni mivel rá lennék "kényszerítve". Ez igaz ebben a formában ?

2013. szept. 25. 00:46
 3/6 A kérdező kommentje:

* Írországban

(lemaradt az "n")

2013. szept. 25. 00:48
 4/6 anonim ***** válasza:

Hollandiát és Írországot nem tudom, de én egy másik uniós országban keresek épp állást, és konkrétan letojják hogy van-e nyelvvizsgám. Interjúzni az adott ország nyelvén kell, a másik nyelvet letesztelték.

Amúgy otthon amikor multiknál dolgoztam, szintén soha egyik sem kért papírt. Angolul + a másik nyelven kellett interjúzni.

2013. szept. 25. 02:19
 5/6 anonim válasza:

"Állítólag ha kimennék hamar megtanulnám az angolt használni mivel rá lennék "kényszerítve". Ez igaz ebben a formában ?"

Nem teljesen, attól függ mennyit beszélgetsz másokkal, hajlandó vagy-e tanulni, gyakorolsz-e szabad idődben. Számít az is mennyire vagy kommunikatív, szeretsz-e beszélgetni és tudsz is miről. Ismerek olyat, aki 6 évet kint dolgozott hentesként mégis egy gyenge alapot tudott elsajátítani. és fontos,h. amelyik ügyedet csak tudod,magad intézd el! Remélem tudtam segíteni.

2013. szept. 25. 12:54
 6/6 anonim ***** válasza:

"Állítólag ha kimennék hamar megtanulnám az angolt használni mivel rá lennék "kényszerítve". Ez igaz ebben a formában ?"

Attól függ, mennyi magyar van körülötted.

2013. szept. 26. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!