Magyar állampolgároknak kell vízum, hogy bemehessenek Montenegro-ba?
Tudtommal nem. De nem vagyok benne 100% ig biztos.
Ha Szerbián át utazol akkor nem kell vízum, tudtommal Boszniába sem kell. De hogy Montenegróba kérni fogják-e vagy nem azt nem tudom. Amit hallottam egy ismerőstől, de ez nem 100% ék ha átutazóba mész csak oda max 48 óráig akkor nem kell ez a pecsét alapján látszódni fog. De erre ne alapozz.
Nem kell.
"ez a pecsét alapján látszódni fog"
És ugyan hova pecsételnek? :)) Csak mert akár szeméyivel is mehetsz oda...
Nemhogy vízum, útlevél sem kell (mármint a szokásos turistáskodáshoz).
"Montenegróba a magyar állampolgárok érvényes útlevél birtokában vízum nélkül utazhatnak be,és ott az első beutazás időpontjától számított 6 hónapon belül összesen legfeljebb 90 napig tartózkodhatnak. A vízummentes beutazás a fenti időhatároknál hosszabb tartózkodásra, illetve munkavállalásra vagy egyéb jövedelemszerző tevékenységre nem jogosít, ahhoz külön engedélyre van szükség.
Montenegró egyoldalúan engedélyezte magyar állampolgároknak érvényes, új típusú (kártyaformátum) személyi igazolvánnyal az országba történő belépését, amennyiben a tartózkodás időtartama nem haladja meg a 30 napot. Személyi igazolvánnyal történő beutazás esetén a montenegrói belügyminisztérium a határon történő átlépéskor egy ingyenes turistaigazoló nyomtatványt tölt ki, amely tartalmazza a belépés dátumát, a személyi igazolvány számát és érvényességének idejét, illetve a kiállító hatóság, ez esetben a határátkelőhely belügyi pecsétjét.
A nyomtatványt a montenegrói tartózkodás teljes ideje alatt meg kell őrizni, a montenegrói hatósági igazoltatása esetén a magyar személyi igazolvány csak azzal együtt érvényes, és az országból történő távozáskor a montenegrói hatóság azt visszakéri."
Bár én nem emlékszem rá, hogy ilyen nyomtatványt kitöltöttek volna, mikor ott jártunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!