Miért van az, hogy a szlovén állampolgároknak nem kell vízum az USA-ba?
Kicsikét értelmetlen a kérdés. Ez kb. olyan kérdés, mint a "miért fizetnek a szlovénok euróval?"
Pont azért, mert így sikerült megegyeznie a két ország külügyének.
Hazánk sem vízumkényszeres már az USA-val szemben, és ha Szlovéniát és Magyarországot "összehasonlítjuk", akkor érthető, hogy a szlovéneknek miért nem kell, hiszen valamivel "több" feltételt tudnak "jobban" teljesíteni a vízummentességhez.
Az összes Kelet-európai ország CSAK vízummal utazat az USA-ba. Én tudom a kérdést a válaszra, semmi köze ahhoz, amit te írtál.
Volt Jugoszlávia lakói vízummentesen utazhattak anno az egyesült államokba, és szlovénia - mivel röviden, gyorsan, károk nélkül került ki a háborúból - megtarthatta ezen privilégiumát. Ez az igazi oka. Nem az, amit te írtál. Erre mit lépsz, "kisokos"?
Kedvesem! :D
2008. november 17. óta a magyar állampolgároknak sem kell vízum az USA-ba!
Kicsit tájékozódj, mielőtt dühöngeni kezdesz! :]
Most az észt osztani jöttél? :) Ahhoz, hogy az adott ország vízummentes legyen, ahhoz külügyi megállapodás kell. Ez pedig meg van kötve az adott országgal. Tehát miért nincs "arról szó, amit én írtam"? Ha nem lenne megállapodás, akkor nem lenne vízummentesség sem :)
Az pedig, hogy ki milyen vélt vagy valós okokat képzel egy nemzetközi szerződés mögé, az pedig már politika.
wow
Hiába linkelted be, hogy a magyaroknak sem kell vízum, mert ez hülyeség. Ha ugyanezen az oldalon kicsit jobban körbenézel , akkor rájössz, hogy ez csak megkönnyebbítés és nem teljes vízummentesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!