Osztálykirándulás Ausztriába személyi, útlevél nélkül?
ideiglenes személyivel nem mehet külföldre!
Papírok nélkül nem szabad külföldre menni, felelőtlenség, bármi történhet. Kérd a gyorsított eljárást! nincs esetleg nemzetközi diákigazolványa a gyereknek? vagy európai egészségbiztosítási kártyája?
Sziasztok!Úgy néz ki,hogy én értettem félre a dolgot.Bár az egyik okmányirodában tényleg azt mondta a hölgy,hogy az ideiglenes nem jó külföldre,de ez szerintem is abszurd.Már csak azért is,mert az ideiglenes a lejárt okmány érvényességének a meghosszabbítása,miután nincs teknikai mód a régi-új "szőrén" való cseréjére.Viszont,ami a lányom esetében igaz az,hogy ő azért nem kaphat ideiglenest,mert nincs mit meghosszabbítani,miután nem volt még soha személyije.
Tehát maradna a "gyorsított" útlevél 40000-ért.Nem őrültem meg,úgyhogy az meg egyből felejtős...A kislány ki fog menni szépen egy anyakönyvi kivonattal,egy fényképes diákigazolvánnyal,két kísérő tanárral,harminc másik gyerekkel,tehát talán majd be tudja azonosítani az,aki nagyon szeretné.Ennyi.Mindenkinek köszönöm a hozzászólását,és majd egy hét múlva egy mondat erejéig beszámolok a történetről.Vagy előbb,ha nem lesz szerencsénk...:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!