Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Osztálykirándulás Ausztriába...

Pálpusztai Dezső kérdése:

Osztálykirándulás Ausztriába személyi, útlevél nélkül?

Figyelt kérdés
Három nap múlva menne a 13 éves lányom az iskola által szervezett osztálykirándulásra Ausztriába.Az útlevele régen lejárt,személyi igazolványa még nincs.Mondjuk lazán bejártuk már így európát.Én tatu meg azt hittem,hogy majd nyolcadik osztályban megkapja a személyit a suliban,mint mi hajdanán...Most tudtam meg,hogy ez nem így van.Egyáltalán feltűnik ez valakinek még a határon?
2013. máj. 29. 19:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
64%

ideiglenes személyivel nem mehet külföldre!

Papírok nélkül nem szabad külföldre menni, felelőtlenség, bármi történhet. Kérd a gyorsított eljárást! nincs esetleg nemzetközi diákigazolványa a gyereknek? vagy európai egészségbiztosítási kártyája?

2013. máj. 30. 14:24
 12/19 anonim ***** válasza:
79%
Ne beszéljetek hülyeséget, ideiglenessel továbbra is lehet külföldre menni!!! Többször is voltam, egyszer még határellenőrzésen is átmentem vele, sőt pár hónapja szüleim is átmentek vele határon.
2013. máj. 30. 14:43
 13/19 anonim ***** válasza:
74%
Aki azt írja, hogy az ideiglenes személyi nem jó, írja már le, hogy ezt mire alapozza, illetve honnan veszi!
2013. máj. 30. 18:04
 14/19 A kérdező kommentje:

Sziasztok!Úgy néz ki,hogy én értettem félre a dolgot.Bár az egyik okmányirodában tényleg azt mondta a hölgy,hogy az ideiglenes nem jó külföldre,de ez szerintem is abszurd.Már csak azért is,mert az ideiglenes a lejárt okmány érvényességének a meghosszabbítása,miután nincs teknikai mód a régi-új "szőrén" való cseréjére.Viszont,ami a lányom esetében igaz az,hogy ő azért nem kaphat ideiglenest,mert nincs mit meghosszabbítani,miután nem volt még soha személyije.

Tehát maradna a "gyorsított" útlevél 40000-ért.Nem őrültem meg,úgyhogy az meg egyből felejtős...A kislány ki fog menni szépen egy anyakönyvi kivonattal,egy fényképes diákigazolvánnyal,két kísérő tanárral,harminc másik gyerekkel,tehát talán majd be tudja azonosítani az,aki nagyon szeretné.Ennyi.Mindenkinek köszönöm a hozzászólását,és majd egy hét múlva egy mondat erejéig beszámolok a történetről.Vagy előbb,ha nem lesz szerencsénk...:-)

2013. máj. 31. 19:45
 15/19 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Lezajlott az öt napos kirándulás,szerencsésen megérkeztek,nem volt semmi gond.A személyi igazolványát pedig minél hamarabb megcsináltatjuk.
2013. jún. 8. 15:28
 16/19 anonim válasza:
100%
énis kimentem ausztriába személyi és utlevél nélkül még csak 14 vagyok de ha jól emlékszem magyarország környező országaiba nem kell utlevél de a személyi az nemárt csak nekem még nincs nézz utána a neten ennek inkább mert nem vagyok benne biztos
2013. jún. 14. 12:14
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok a kislánynak a sok szép élményhez, amiben része volt.
2013. jún. 14. 14:21
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönjük szépen!
2013. jún. 15. 09:25
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Én meg gratulálok azoknak a marháknak, akik szerint ideiglenes személyivel nem lehet külföldre utazni!
2013. jún. 15. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!