Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Melyek azok a dolgok (példák...

Melyek azok a dolgok (példák a kifejtésben), amelyeket NEM lehet civil magánszemélynek repülőút során szállítani?

Figyelt kérdés

Repülővel fogok utazni, még sosem tettem, és hallottam pár dolgot, de nem tudom, igazak-e. Állítólag nem lehet folyadékot a gépre vinni, de én szeretnék pl. béres-cseppet valamint gyógyolajat magammal vinni az utazásra. Az utastérbe nem lehet felvinni, vagy a poggyászomban sem lehet ilyesmi?

Mi a helyzet a szúró-, vágóeszközökkel (zsebkés), a paprikasprével? A célországban ezek nem tartoznak a közbiztonságra veszélyes eszközök sorába (ahogy bizonyos szabályok betartásával hazánkban is minden további nélkül hordhatunk magunknál ilyesmit), de repülőn lehet-e ezeket szállítani, és ha igen, akkor hogyan (gondolom nem zsebben), milyen szabályok vonatkoznak rá?

2013. márc. 27. 12:59
 1/6 anonim ***** válasza:
A feladandó poggyászba, amit a gép belsejébe tesznek, abba rakhatsz gyakorlatilag bármit, a lőfegyveren, kábítószereken, robbanóanyagon kívül. A kézipoggyászra vannak szigorú szabályok, de mindenre választ kapsz, ha megnézed a repülőtársaság honlapját, amelyikkel utazol.
2013. márc. 27. 13:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Figyelj ez mindig egyedi.. Függ légitársaságtól is (pl. az állatok szállítása más lehet egy-egy légitársaságnál), függ hová utazol (van olyan hely ahová még élelmiszerért is megbüntetnek, pl. Ausztráliába elég ha egy alma bent marad a táskádban egyből megbünthetnek több, mint 200 dollárra.) Fegyvert is lehet szállítani, pl. sportolóknak csak külön engedély kell rá (néhány országban kellemetlen, mert fegyveres rendőrők ellenőrzik, hogy tényleg sportoló vagy stb..).

Plusz figyelni kell a híreket is, pl. a folyadék dolog 10 év még nem létezett, bárki vihetett fel a gépre folyadékot.. Vagy a járványok, pl. ha kitör valamelyik országban valamilyen járvány az állatállományban, akkor komolyaban veszik a húsok, tejtermékek stb. szállítását. Plusz nem mindig ellenőriznek ugyanarra a dologra, van, hogy simán felviszel valamit máskor meg megállítanak miatta.

Ha speciális dolgot szeretnél szállítani, vedd fel a kapcsolatot a légitársassággal, ők majd elmondják tisztán a lehetőségeket. Általános infót minden légitársaság honlapján megtalálod, plusz érdemes ismerekedni a reptér honlapjával is pl. bud.hu .

2013. márc. 27. 13:41
 3/6 anonim ***** válasza:

Bár a légitársaságok is le szoktak írni, de nem tőlük függ a dolog. Folyadékot annyit viszel a gépre amennyit akarsz, én is szoktam egy üveggel vinni mindig. Azonban nem az az érdekes, hogy mit vihetsz a gépre, mert oda vihetsz bármit ami a méret korlátozásba belefér. Hanem, hogy mit vihetsz be a terminálba? Szúró vágó dolgokat erősen korlátozottan, folyadék max 100ml-es edényben, abból is max 10db és kötelezően simító zárás átlátszó zacskóban. Különben kuka.

De ha bent vagy akkor a gépre már vihetsz bármit. Mármint ami akkor még nálad van ugye:-)

Pl a duty free boltban és wc-ben tetszőleges mennyiségű folyadékot, vizet vételezhetsz.

Ami konkrétabban téged érint tehát:

Ha a Béres 100ml-es vagy kisebb üvegben van és simító záras átlátszó zacskóban viszed akkor mehet kézi poggyászban, egyébként csak feladott poggyászba teheted aminél mint más is írta, sokkal engedékenyebb a szabályozás.

2013. márc. 27. 13:45
 4/6 anonim ***** válasza:
... ha nem tudod max 100ml-es edényben vinni a Bérest de nagyon kéne, akkor valószínű a terminálban is tudsz bent venni. Azt már biztosan felviheted. De ha lesz feladott poggyász is akkor abba pakolj minden kérdéses dolgot és nincs gond.
2013. márc. 27. 13:51
 5/6 anonim ***** válasza:

tessek, itt minden le van irva

[link]

ha valami megsincs leirva es nem vagy biztos, akkor kerdezd a legitarsasagot, ha ok nem meggyozo valaszt adnak, akkor inkabb azt a dolgot hagyd otthon

2013. márc. 27. 17:32
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a linket!
2013. márc. 27. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!