Magyar utazási irodák pofátlanul hülyének néznek bennünket, amikor azt hirdetik kiemelt betűkkel, hogy 90. 000 Ft egy út/fő, aztán amikor a fizetésre kerül sor, kiderül, hogy ja de még néhány kötelező díj ezen felül fizetendő plusz 40 %-kal?
9-es vagyok, ez bizonyos értelemben persze igaz, tisztában is vagyok vele. Ellenben magunkat leszámítva nagyon sok olyan ismerősöm van, akinek köze nincs vállalkozásokhoz és cégekhez, akiknél az áfát visszaigényelhetik, de oda járnak vásárolni. Mondhatni rengeteg ilyen ismerősöm van.
Persze tudom, hogy a Metro maga nem egy normál hipermarketnek lett kitalálva, ettől függetlenül laikusként sokszor becsapnak az árak.
Undorító valóban, hogy ezt még mindig szabad. Bezzeg a légitársaságok már rég nem tehetik ezt. Ott ha 200 forint egy jegy akkor tényleg mehetsz annyiért, tehát abban benne kell legyen minden kötelező díj, adó, illeték stb. Lehet, hogy a csomag nincs az árban és fedélzeti étkezés sincs ingyen, de az biztos, hogy mehetsz ennyiért. Ellentétben az utazási irodák hazug ajánlataival. És miattuk alakult ki az az emberekben, hogy amikor ténylegesen voltak száz forintos repjegyek akkor is az apró betűs egyéb fizetnivalokat keresték de persze nem találták. És volt aki azért nem repült mert annyira hitt benne hogy valami trükk van, pedig nem volt. :-)
Mert ugye ha valaki utazási irodán szocializálódott ahol csak az úgynevezett "illeték" több tízezer forint, annak nem egyszerű elhinnie, hogy Európa egyik feléből a másikba elrepülhet pár száz forintért. Persze, hogy ott is a csavart, a lehúzást keresi ahol nincs.
#6 :
Ahogy én is írtam, nem a pultban ülő ügyintézőtől kell ezt a madzsarisztáni gyakorlatot számonkérni, pláne nem leordítani a haját. Egyetértünk.
Az iroda vezetőjén azonban számon lehet kérni kultúrált, de határozott hangnemben. A vezetőkkel kell beszélni, nekik kell írásban címezni a tiltakozást a sértő parasztvakítás ellen.
Minél többen kérjük számon, annál hamarabb lesz változás Európa irányába.
Ne hallgassunk, tegyük szóvá. Ha nem szólunk, akkor azt mondják majd, " dehát eddig alig szóltak néhány százezren, így nem érezzük szükségét."
Ti is tegyétek szóvá, a MUISZ-nál is, és az egyes utazási irodák vezetőinél is.
( de főleg írjatok / Verba volent, scripta manent )
# 7 :
Akkor hadd tájékoztassalak, hogy hatályos jogszabály kötelezően írja elő, hogy fogyasztói árként ( végfelhasználók felé közölt árként ) minden esetben ÁFÁ-s árat kell feltüntetni. Minden fogyasztói árat úgy kell értelmezni, hogy az tartalmazza az ÁFÁ-t.
Ha az eladó közli, hogy ő úgy gondolta arra még fizess plusz ÁFÁ-t is, akkor rába....tt, mert te jogszabályra hivatkozva közölheted, hogy ő köteles neked annyiért eladni, amennyit kiírt. A hatóság meg plusz büntetést is szab ki rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!