Magyar utazási irodák pofátlanul hülyének néznek bennünket, amikor azt hirdetik kiemelt betűkkel, hogy 90. 000 Ft egy út/fő, aztán amikor a fizetésre kerül sor, kiderül, hogy ja de még néhány kötelező díj ezen felül fizetendő plusz 40 %-kal?
Csak annyira, mint régen a szabályozás előtt az 1Ft-os repjegyet hirdető légitársaságok.
Normális ember tudja, hogy ez nem ennyiből áll, puszta marketing.
És akkor ez rendben van azért, mert korábban is volt precedens ilyen becsapásra ? ?
Ha osztrák, német, irodák ajánlatait nézem, ott tényleg annyit kell fizetnem részvételi díjként, amennyit nagy betűkkel meghirdetnek.
Nálunk pedig
- miután eldöntötted, hogy egy hét egyiptomi nyaralásért hajlandó vagy fizetni X Ft-ot, amennyit hirdettek ( pl. "Hurghada - 1 hét - 99.000 Ft/ fő ")
- és kezdeményezed a szerződéskötést, akkor
- közlik veled, hogy ácsi !
- De ők csak akkor szerződnek, ha te nem 99.000 Ft-ot fizetsz be náluk, mert ezen felül előbb még fizetned kell 46.850 Ft-ot is az alábbi jogcímeken:
- irodabérleti díj egy utasra eső része
- reptéri illeték
- iroda világítása, fűtése
- kötelező baksis, jatt
- irodai alkalmazottak bérkifizetésére, idegenvezetőre
- kerozin felár
- kötelező útlemondási biztosítás ( minek, ha én nem akarok biztosítást ?)
- helyi csoportos transzfer a szállodáig
Ezek a díjak nem általam választhatóak, és nem fizethetem meg sehol máshol, mint az utazási irodának.
A döntésemet a 99.000 Ft-os ár ismeretében hoztam meg, de ők csak 145.850,- Ft megfizetése ellenében kötnek szerződést !!!
sajnos meg lehetseges magyarorszagon az alaparral hirdetni, es a repulos utaknal meg nagyon sok hozzajon.
Nekem sem tetszik, de ez igy van.
"De ez így van"
Most ez tény. De ennek nem kell így lennie, semmi objektív tény nem támasztja alá, hogy ennek a becsapásra irányuló üzleti szándéknak teret kellene engedni.
Csupán annyit kell tenni, hogy mindannyian szót emelünk az irodák vezetőinél ( nem a pultban ülő alkalmazottnál, mert annak egyik fülén be, másik fülén ki) .
Ha egy kötelezően 146.000 Ft-ot kell fizetni részvételi díjként, akkor várjuk el, hogy annyit írjanak rá nagybetűkkel az ajánlatukra, és ne alacsonyabb összeget.
Ha ezt más európai országokban képesek megtenni, akkor nálunk sem a képesség, hanem a hajlandóság hiányzik az utazási irodákból.
Ha nem hagyjuk szó nélkül, akkor lesz változás.
én nem vagyok utazasi iroda fuggo, de vannak olyan helyek, ahova csak szervezetten lehet eljutni "olcson"
Persze foglalhatsz csak jegyet a hurghadai charter gepre, de mivel tudjak, hogy ugyis eladjak az osszes utat es telt haz lesz a gepen igy az egy szem jegyed is 100.000 lesz onmagaban. Sok egyiptomi szallodaba nem is lehet egyenileg foglalni, mert a tour operatotok ertekesitik valamennyi szobat.
Amugy meg felesleges ordibalni szerencsetlen utazasi iroda alkalmazottjaval, mert ok is csak azt ertekesitik amit a tour operatoroktol megvesznek. Az pedig, hogy torvenyileg megengedett a sallang nelkuli ar hirdetese nem az o bunuk.
Valoszinuleg nyugdijas lehet a kerdezo, mert ok szoktak leorditani a legkisebb embert a pult mogott ha valami nem tetszik nekik. Fuggetlenul attol, hogy tehet e rola, hogy nem kepes az utas utana nezni az utazasi felteteleknek es araknak.
7 es válaszoló: képzeld vannak olyan szolgáltatások ahol fogyasztóvédelmi törvény írja elő, hogy a bruttó árat kell feltüntetni abban az esetben, ha ügyfelek nem viszonteladók.
Tehát itt nem az ÁFA, bruttó, nettó árról van szó.
Ebből a szempontból régen a Metro újságát imádtam, nem tudom még mindig ilyen e. Hatalmas piros betűkkel volt kiírva a nettó ár, alatta nagyítóval kiolvashatóan a bruttó. :) Már mindig felcsillant a szemem, amikor emlékeztetnem kellett magamat, hogy ácsi...
Én a fiatalabb nemzedékhez tartozom, mondhatni abba nőttem bele, hogy mindig keresem az apróbetűs részeket. Sajnos bárhol megtehetik és meg is teszik, hogy hatalmas betűkkel meghirdetnek valamit, aztán kiderül hogy a végösszeg jó ha nem a duplája lesz.
A minap kaptam egy török utazós szórólapot, meg6örültem neki, imádom a törököket, azt hiszem 44.900 forintért hirdették nagyon jó programokkal, persze rögtön kerestem a pluszt, ha mást nem is, idegenforgalmi adót, reptéri illetéket, meg ilyesmiket felszámolnak. A végeredmény 87 ezer forint lett. Még úgysem rossz ár, de amíg 45 ezrem lenne most rá addig 87-90 már nem! :) Sajnos ilyen világot élünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!