Ha négyen utazunk repülővel és 20 kg a poggyász megengedett súlya fejenként (tehát 80 kg-t vihetek), az lehet 25+15+27+13 kg-s elosztásban is? (Airberlin)
NEM!
Mindegyik légitársaságnál az a szabály, hogy az utas FEJENKÉNT vihet magával 20 kg-os poggyász, a csomagok súlya nem adható össze még családtagok esetébe sem!
Ha valamelyik utas poggyásza több 20 kg-nál, akkor arra pótdíjat kell fizetni.
Ez nem igaz amit írtak minden légitársaságra.
Mi condorral utaztunk és együtt mérték le mindenhol a csomagjainkat, vagy is mindketten felraktuk a csomagokat és az össz súlyunk nem lehetett több mint 40 kiló. De így csinálták mindenkinél.Ahol plusszba fizetsz a csomagokért ott jól megnézik hogy a max súlynál többet ne vigyél, de a normál légitársaságok pár kiló plusszért soha nem szolnak.
Utaztam már BA-val, Condorral sokszor és ott egyszer sem szoltak, söt még Germanwingsnél sem.
Sokszor repültem, de MÉG SOHA nem találkoztam azzal, hogy a csomagot egyesével mérték volna le. Ha hárman mentünk, akkor is EGY NÉVRE (ez abszolút szabálytalan!) adta mindig a csomagjegyet, és az egy névre a három csomag összsúlyát(!) számolta fel. Tehát egy személynek volt ötvenötkilónyi csomaga. A másik kettőnek meg semmi :)
(Ez akkor kényelmetlen, ha az egyik olyan csomag, ami nem az enyém de az én nevemen van, tele van pakolva mondjuk kábítószerrel. Pont ezért szabálytalan, de SZERTE A VILÁGBAN mindenhol így checkoltak be a gépre, ha többen utaztunk együtt!)
Szia, szerintem nezd meg a honlapjukat, vagy irjal nekik, esetleg fel is hivhatod oket, es megmondjak neked.
Hova repultok?
21:56-tal egyetértek.
amikor én utaztam a családommal, akkor is csak egy névre adta fel a csomagokat, és csak azért mérte le egyesével, mert meg van szabva egy csomag maximális súlya (egészségügyi okokból, ezt mondta legalábbis a check-in-es hölgy) és nem volt semmi abból, hogy az egyik bőrönd 30kg, míg a másik csak 15kg volt. a szummát nézte.. jó utat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!