Wizzair kézi poggyász mérettel gondom van?
azt írja a Wizz Air oldal:
55x40x20 EZ mit jelent, magasság, hossz, szélesség? MIndenhol ilyen sorrendben írják a számokat /netes webshopok/ ? Nekem 40x24x33,5
AKkor ez nem megfelelő méret??
nem jó, a 24 tól nagy.
(azért van a 20, mert szélesebb nem fér bele a gépen a fej fölötti tartóba)
A számok összeadása nem megfelelő, legalábbis a Wizzair-nél nem. Az sem igaz, hogy a mérethatárnál nagyobb poggyász nem fér be a csomagtartóba, aki ezt írta szerintem még életében nem látott belülről repülőt.
Ha szigorúan vesszük, akkor valóban túlléped a határt, de szerintem azzal a 4 cm-rel senki nem fog foglalkozni. főleg, hogy a többi bőven alatta van.
Befér a felső tartóba az ennél nagyobb is, de elég szigorúan nézik a méretet.
A reptéren a csekkolásnál ellenőrzik, wizzair-es fém keretbe kell, hogy beleférjen a táska (szerintem mindegy, hogy hogy forgatod, csak beleférjen), ha nem fér bele, akkor nem engedik fel a gépre kézipoggyászként, és fizetned kell azért, hogy feladják a csomagtérbe.
Mi jól megszívtuk pár hete, Rómában voltunk, itthon semmi gond nem volt, hazafelé ellenőrizték a méretét, kb 2 centin múlott, hogy nem ment át (a kereke miatt), és 40 euró/csomag díj fejében feladták a csomagtérbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!