Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Hosszabb távra külföldre...

Hosszabb távra külföldre utazom. Alapvető dolgokból mekkora mennyiséget vihetek fel a repülőre?

Figyelt kérdés
Gondolok itt sampon,tusfürdő,húskonzerv,zacsileves,stb...
2009. júl. 19. 08:46
 1/6 anonim ***** válasza:

Jövedéki terméke mint cigi, alkohol van meghatározva darabra, az ilyen dolgok, mint tusfürdö stb... amik bontatlanok, azokat össz értékre számolják. Szóval ha viszel 5 darab sampont meg 5 darab tusfürdöt, az senkit nem fog érdekelni. (nem tudom mennyi az össz érték)

De tök felesleges egy darabot is vinned, ha csak nem valami szegény országba mész. Ha nyugati országba mész ott mindent kapsz, sokszor még olcsobban mint otthon, de nagy külömbség nincsen. Zacsisleves minden nyugati országban van, konzervekböl olyat vigyél amit nagyon nagyon szeretsz, én nem terhelném a táskámat ilyenekkel.

Gondolom tudod, hogy folyékony vagy gél állagut a kézipoggyászba nem tehetsz.

Azt mondom, próbálj minél kevesebb ételt és ilyen dolgokat vinni. (ha csak nem afrikába mész, vagy más szegény országba)

Már éltem Amerikában , Angliában és most Németországban

2009. júl. 19. 09:13
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2009. júl. 19. 09:37
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem felesleges 5 samponnal vagy 5 tusfürdővel elindulni, hiszen külföldön is vannak boltok, ott is meg lehet venni.

2009. júl. 19. 10:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Ugyanebben a cipőben járok én is, mint a Kérdező, de az biztos, hogy én nem viszek ki öt sampont meg tusfürdőt... Zacskós levest meg biztos, hogy nem, mivel ahová megyek, ott olcsóbban hozzá lehet jutni, mint itthon (pedig nyugati országról van szó). Szóval ilyen felesleges dolgokkal én nem terhelnéma csomagom. Kaját csak az útra viszek (busszal megyek), könyveket, miegyebet nem viszek magammal, mert a laptopom ott lesz, mint szórakozási lehetőség.

Ruhát is csak csínján viszek, mert egyszer már megjártam. Három nadrág, három pulóver, alsóneműk, és a két nehéz kabát (őszi, téli), három pár cipő, illetve csizma elég lesz.

Nagy átverés, mikor azt hallod, hogy itthon érdemes bevásárolni, mert kinn drága: a valóság az, hogy kinn pontosan ugyanannyiba kerülnek ezek a dolgok (vagy még olcsóbbak is), mint nálunk.Saját tapasztalat szintén: nem is gondoltam, hogy Angliában, Németországban ilyen olcsóság van. A fizetésük meg a miénk öt-tízszerese.

2009. júl. 19. 10:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha nem egy elhagyott oceániai szigetre mész, akkor minek vinnél sampont és húskonzervet?

Máshol is van közért.

2009. júl. 19. 11:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Én amikor indulok vissza Angliába akkor olyan dolgokat viszek ami itt nincsen,és kell nekem..PL: Gulyáskrém,erős pista..1-2 gyógyszer mert itt a gyógyszerekből van ami sokkal drágább.1 rúd téliszalámi (az itt nincs)...Tarhonya tészta(2 csomaggal mindig hozok)...JA!!!Pöttyös túró rúdi...A család imádja és itt az sincs...illatszeres dolgokat nem hozok mert itt olcsóbb ,és sok választék van belőle...konzerveket sem mert az is van és olcsóbb...
2009. júl. 19. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!