Hogyan vehetné át más helyettem az útlevelemet?
Sürgősségivel igényeltem úgy, hogy felutazok érte Budapestre a központba, hogy minél gyorsabban a kezemben legyen, most viszont úgy tűnik lehet mégsem lesz időm utazás előtt, még Pestet is megjárni.
Interneten azt olvastam, hogy lehet meghatalmazást írni, hogy a szüleim, vagy testvérem átvehesse. Ez a meghatalmazás kézzel írandó avagy van hozzá valamilyen formanyomtatvány? Erről nem találok semmilyen információt!
Rendben, köszönöm szépen a válaszokat! :)
Annyi kérdésem még lenne, hogy kell-e valami speciálisat tartalmaznia, vagy elég annyi, hogy meghatalmazom xy-t erre és erre blabla, aláírások kész?
Alulírott Gipsz Jakab (született: Budapest, 1988.08.08., anyja neve: Réti Ibolya, sz.i.: 125324AH) meghatalmazom Nemgipsz Jakabot (született: Szeged, 1977.07.07., anyja neve: Mocsári Linda, sz.i.: 123455AB), hogy helyettem az útlevelemet átvegye.
Kelt: Budapest, 2011.07.16. ______________
A zárójeles részek értelemszerűen: születési hely, születési dátum, anyja neve és személyi igazolvány száma. A szöveg alatt pedig bal szélen egy keltezés, jobb szélen egy aláírás tőled. Ha van közelben valaki rajtad és a meghatalmazotton kívül, akkor ők lehetnek tanúk. Az aláírás alá két oszlopban a két tanú:
Név: Tanú János
Született: Bakonyszentkereszt, 1980.01.01.
Szem.ig.: 513243HA
___________ (aláírás)
Mellette ugyanezt a másik tanú. Az egészet elég kézzel írni, felesleges nyomtatni akármit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!