Sziasztok! Holnapra (12.27.) van időpontom útlevél-ügyintézésre, ugyanis a minap elázott, és olyan országba utaznék egy hét múlva, ahová szükséges az útlevél.
Az lenne a kérdésem, hogy egy héten belül megérkezik-e a kormányhivatalba normál ügyintézés esetén. Gondoltam arra, hogy a soron kívüli eljárást kérek, amikor is 5 napon belül érkezik meg, de az sok pénz, és lévén, hogy diák vagyok, minél jobban szeretnék takarékoskodni.
Megköszönöm az építő válaszokat! És boldog karácsonyt mindenkinek! :)
Nem, nem érkezik meg. Pláne nem az év utolsó hetében....
2022. dec. 26. 09:06
2/11 anonim válasza:
Azt én nem merném tényszerűen kijelenteni, hogy nem érkezik meg, de biztosan rizikós a dolog. Kérdezd meg holnap az ügyintézőt, hogy mi a véleménye.
2022. dec. 26. 09:10
3/11 anonim válasza:
Budapest központi okmányiroda.
39.000 Ft és viheted is;)
Sajnos tapasztalat…….
2022. dec. 26. 09:35
4/11 anonim válasza:
Ha kell akkor gyorsított ügyintézés. Ha ráér akkor normál. Én nem kockáztatnék.
Amúgyis inkább pótlásnak kérném, hiszen ha lecsekkolják és látják, hogy van amúgy érvényes útleveled azt le kell adni.
2022. dec. 26. 09:45
5/11 anonim válasza:
Illetve még egy tipp ha valakinek fontos a pénz és tényleg csak pótlás kell. Ha van ügyfélkapud és pótlást kérsz, és azt jelölöd be, hogy ellopták, akkor ingyenes a pótlás. És ha az előző igénylésekor belölted ezt a lehetőséget, akkor be sem kell menni az okmányirodába a korábbi fényképpel és a korábbi lejárati dátumával postázzák az új útlevelet. Teljesen online a folyamat. De ez csak normál eljárásban működik, szóval nálad már nem igazán játszik ezt inkább azoknak írom, akik nem ismerik ezt a lehetőséget. Én kipróbáltam működött.
2022. dec. 26. 10:52
6/11 anonim válasza:
#5 a lopást nem kell lejelenteni rendőrségen? :O Mert én úgy tudom, hogy ha hivatalos irat veszik el, ami fizetős (pl. jogsi, útlevél) akkor csak úgy lesz ingyenes, ha bemutatom a papírt a lejelentésről. De ha valóban így van akkor én tudom rosszul és bocsánat.
2022. dec. 26. 11:03
7/11 anonim válasza:
A lopás tényét q rendőrségi feljelentessel kell igazolni.
2022. dec. 26. 11:23
8/11 anonim válasza:
Nem kell igazolni semmivel egyszerűen azt az opciót kell választani igényléskor. Online igényléskor biztosan így van, mivel így csináltam és sehol máshol nem jelentettem be.
2022. dec. 26. 18:32
9/11 anonim válasza:
Most gyorsan rámentem újra és most is így van, hogy nem kell csatolni semmit (nem is lehet), bárki kipróbálhatja ügyfélkapuval. Egyébként itt is van soron kívüli és sürgős eljárás is, azt is ki lehet választani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!