Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Kérlek adjatok tanácsot. Nem...

Kérlek adjatok tanácsot. Nem szeretnék túl meggondolatlan lenni. (? )

Figyelt kérdés

19 éves vagyok a barátom is ennyi,vágyálmom Jamaica,mindent megtennék,hogy elmehessek oda.

És felajánlotta a barátom,hogy vágjunk bele életünk utazásába és menjünk el oda nyáron 1 hónapra,de ezzel van egy nagyobbacska gond.Hogy ő össze tudja szedni a pénzt a jegyekre kb 300 ezer,ha nem több.Viszont a szállásra már nincs pénzünk,enni valót tudunk venni meg ilyenek,de ilyen hosszú időre nincs pénzünk,sőt rövidebbre sem nagyon.Úgy tervezzük hogy elmegyünk és a parton,parkban hegyekben alszunk "vadon",nem nem ott ahol észrevehetnek meg ilyenek.És pár naponta tovább állunk egy másik helyre.Minimálisan vinnénk magunkkal ruhát meg mindent..

Na szóval ez nagyon rossz ötlet,van még valaki rajtunk kivül aki megtenné?

Köszönöm a válaszokat,azért irtam ide,mert itt több az "idősebb" ember,aki normális tanácsot tud adni

2010. szept. 30. 00:38
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
22%
Nem kértem,h engem kommentálj.Idézem "kérdés volt és válaszoltam" vagy nekem nem lehet véleményem?Irigykedem?Hmmm Idézem "lesz@rom" amugy meg ne analizálj engem egy válasz miatt jo?Vagy máskor csak az a jo válsz amit te irsz előttem?Szolj és alkalmazkodom...
2010. szept. 30. 01:06
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
En kulfoldon elek, fiatal vagyok, meresznek tartanak sokan, de en ebbe nem vagnek bele, mert nem lehet tudni, hogy jon-e egy tobbletkiadas es akkor mi lesz. Mert akkor csod lesz, ez biztos. A helyetekben gyujtenek meg 1 evig es ugy vagnek neki. Meg fiatalok vagytok. 1 honap ilyen szempontbol hosszu ido. En nem engednem a gyerekemnek, hogy egy masik foldreszen igy eljel 1 honapig - azert kellene valami fedezet, nem pedig, hogy csak epp kijon az arbol. Ezt azert mondom neked, mert ahogy mar irtam, en is kulfoldon elek es latom, hogy milyen sok plusz koltseg lehet, amire az ember nem tud szamolni, amig nincs ott. Miert nem lehet meg 1 evet varni, hogy normalis korulmenyek kozott mehessetek?
2010. szept. 30. 01:20
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azok, akik ide azt irtak, hogy vagj bele, nincsenek tisztaban a szavaik sulyaval...oket ugysem erinti. Gondold meg at.
2010. szept. 30. 01:21
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
olyan messze van még a nyár... a pénzt kezdheted rá gyűjteni meg tervezgethetsz is de ezer megezer dolog közbejöhet addig ami megváltoztathatja avéleményed...
2010. szept. 30. 02:01
 15/23 anonim ***** válasza:
78%
Jamaica nem az a hely, ahol az ember vadkempingezik.. Nem tul biztonsagos sok erteket hurcolni magaddal, vagy nem biztonsagos helyen tartani, szoval szerintem inkabb varjatok megegy evet, mig az egesz utra lesz penzetek.
2010. szept. 30. 04:49
 16/23 anonim ***** válasza:
83%
Ezt a világon sok helyen megteheted: Európa, USA, Ausztrália, DE Jamaica nem az a hely, ahol ezt túl lehetne élni!!! Ott olyan a közbiztonság, hogy turistaként csak az 5 csillagos szállodanegyedekben vagy biztonságban!!! Hidd el, a lakók közül sokan élnek eleve így, ahogy te csak egy hónapot töltenél el, és elég valószínű, hogy ha összetalálkozol egy ilyen csoporttal, örülhetsz neki, ha csak kipakolnak és nem gyilkolnak meg titeket! Kérlek, ne menj! Jamaica tényleg nem az a hely, ahol ezt meg lehet tenni! 37 éves anyuka nagyon kedves és laza, hogy bíztat, tényleg jó mókának hangzik, de ez nem Európa, nem USA és nem Ausztrália! Oda én is elmennék így sátrazni, de Jamaicába nem!
2010. szept. 30. 05:25
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Egy ismerős család az olasz Rivierára készült. Szállás lefoglalva,időpont egyeztetve stb. A 18 éves fiuk kikönyörögte a szüleinél,hogy a haverjával egy héttel előbb elmehessenek egyedül kempingezni. Vittek magukkal kerékpárokat,szalámit,konzerveket és pénzt is. Megállapodtak a szülőkkel való találkozás időpontjában és helyében is.

Eleinte minden jó volt,de az utolsó két napra elfogyott a pénzük. Egy szeletke kenyeret sem tudtak venni maguknak.

Láttak egy narancsligetet,ahol éppen szüretelték a narancsot. Be akartak állni a szüretelők közé,de a tulaj elzavarta őket. Éhesek voltak,ezért éjjel visszamentek,remélve,hogy szedhetnek- jobb híján- annyi narancsot,amivel jóllakhatnak. Nem volt szerencséjük,mert a környéken már mindenütt leszüretelték a narancsokat.

A szülőket azzal fogadták,hogy adjanak nekik ennivalót,mert szédelegnek az éhségtől.

Pedig ők nem Jamaicában voltak,hanem Európában!

Várjatok inkább addig,amíg lesz elég pénzetek a biztonságos utazáshoz!

2010. szept. 30. 05:48
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

[link]

azért én inkább gyűjtenék még 50.000ft-ot és aludnék motelben, bungalóban,

csövezni hülyeség ha nem muszáj, az a korszak már elmúlt, képzeld el hogy külföldröl mész Mo-ra csövezni, az Alföldön meg a Mátrában alszol és a Tiszában fürdesz meg a Bodrogban pl? ej de romantikus...így már nem annyira, ugye?

a backpacker stílusú nyaralás nem csövezést jelent, hanem azt, hogy "hátizsákkal járod végig a környéket", megnézel olyna helyeket ami nem feltétlenül turistáknak szóló látványosság, alhatsz vendégházban, ismerősnél, minden nap máshol és folyamaotsan úton vagy. ez nem egyenlő a csövezéssel, csak annyit jelent hogy kalandos, nem szervezett útra mész.

a csóróbb backpackerek ifjúsági szálláson szállnak meg, én is voltam így, de olcsó motel mindnehol akad 10-15 USD/fő/éj, általában reggelivel....

ja és utasbiztosítást kössetek feltétlenül, anélkül ne utazzatok el.

TE is dolgozhatsz és gyűjthetsz pénzt, a nyár még kb egy év!!! de nehogy már a barátod gyűjtsön, 200.000e egy repjegy legalább...

2010. szept. 30. 06:21
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Várjatok még egy évet és úgy menjetek, hogy tényleg van rá keretetek! Egy ilyen útnál már eleve rátartással kell számolni a pénzt, nem "éppenhogy". Különben is mihez akartok kezdeni ott? Mert ha csak a város szélén kóvályogni, mivel semmire nincs pénzetek, akkor nem éri meg kimenni. Úgy éri meg, ha tudtok utazgatni, mindent, ami érdekel, megnézni, stb.

Na meg az előre nem látott események... én egy éve kell kijöjjek saját keresetből és eddig még sosem sikerült úgy, ahogy elterveztem. Mindig jött valami váratlan kiadás. Aztán a következő hónapban számoltam vele. De akkor jött megint más. Külföldön ez fokozottan probléma.

Mit csináltok, ha ellopják a cuccotokat? Mit csináltok, ha elkaptok valamilyen vírust? Mit csináltok, ha eltörik valamitek? Mit csináltok, ha fogalmatok sincs, miért, de bevisznek a rendőrök? Mit csináltok, ha megtámad egy rabló az utcán?

Célszerű ezeket a problémákat megelőzni - amihez pénz kell.

Neked is sokkal jobb, ha úgy jössz haza onnan, hogy milyen jó volt. Nem vagytok már gyerekek, tudhatjátok, egy év nem a világ. Érdemes lenne erre rászánni szerintem.

2010. szept. 30. 07:43
 20/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat.Igazából várost néznénk és füdenénk,ezért jött az ötlet a parton meg hasonlók alvás.

Nem a világ az egy év igaz.

És azért ő tud gyűjteni pénzt,mert ő már másodikos,belerázódott és az apja cégénél dolgozik szabadon igy ő ráér bejárni órákra tanulni és dolgozni.Nekem nincs ilyesfajta álláslehetőségem.Nekem megtakaritott pénzem van kb 200 ami bőven elmenne kajára.

2010. szept. 30. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!