Életem első repülőútjára készülök, ráadásul átszállással (Charles de Gaulle). Tudnatok pár tanácsot, ill. válaszokat a kérdéseimre adni?
1.E-ticket-em van, amit ki is nyomtattam, elég lesz csak ezt felmutatni a becsekkolásnál az útlevelen kívül?
2.A jegyemet Budapest-Franciaország, Franciaország-Japán formátumban kaptam meg, az első fele a Malévval, a második az Air France-szal lesz. Így valószínű, hogy Franciaországban újra be kell csekkolni a csomagot?
3.Az átszállásra 1:50 perc lesz. Ez elég lesz a csomag esetleges újboli becsekkolása mellett is?
4.Vízumvizsgálatra csak Japánban számíthatok?
Ennyi lenne, előre is köszönöm a válaszokat!
Hogy rendelted meg a jegyet? 2 külön út, vagy 1 út átszállással?
Ha átszálló utas vagy, akkor a csomagodat átpakolják a másik gépre. De ha 2 külön útként foglaltad a jegyet, akkor fel kell venni, majd újra becsekkolni.
Mivel Fr. o. Eu-tag, ezért csak Japánban lesz vízumvizsgálat.
Nézd meg, hogy meddig lehet becsekkolni a második járatra. Általában utoljára indulás előtt 30-45-60 perccel lehet. Ez változó. Ha még fel kell venned a csomagokat, és legkésőbb 1 órával előtte be kell csekkolni, akkor reménykedj, hogy nem fog késni az első járat, és picit csípkedd magad. Akkor eléred.
Jó utat! :)
Ja, és legtöbbször az útlevél is elég becsekkolásnál.
De azért bizti ami bizti, írd fel a foglalási számot.
Maga a jegy nem szükséges.
1 út átszálással rendeltem meg. Akkor ezekszerint nem kell majd bajlódni a csomaggal...Ez nagy könnyebség, akkor kényelmes lesz az a majd'2 óra.
Köszi szépen a részletes választ!
- nekem a vízumomat a Ferihegyen is szokták nézni becsekkoláskor, azon kívül útlevél és a jegy kinyomtatva kell, más nem
- a csomag végig fog menni, majd csak Japánban fogod felvenni
(nem valószínű, hogy gond lesz, de nekem többször volt, hogy nem tudták még kiadni a repülőút második felére a beszállókártyámat a Ferihegyen és Párizsban újra be kellett csekkolni és ott kaptam meg a második beszállókártyát, erre is készülj lelkileg :) de még így is elég lesz az idő)
- arra készülj, hogy lehet, hogy majd a reptéren belül buszoznod kell a különböző terminálok között, ha nem ugyanoda érkezik a gép, mint ahonnan a csatlakozás megy - de minden ki van táblázva, úgyhogy viszonylag jól el lehet igazodni
1., 2. vagyok.
Nagyon szívesen.:)
Elolvastam az új kommnetet. Csak annyi, hogy nem szükséges kinyomtatni a jegyet. Tőlem 90%-ban csak az útlevelet kérik. Ha esetleg nagyon tucatneved van (Pl. Kovács Gábor), akkor a foglalási szám is elég. Én egy cetlire felfirkantom és berakom az útlevelembe.
Vízumellenőrzés nincs Ferihegyen, csak útlevél ellenőrzés.
Vízumköteles országban élek, és amíg nem volt meg a tartózkodásim, rendszeresen kellett vízumot vennem. Ezt az ottani reptéren vettem meg, leszállás után. Ergo, Ferihegyen nem volt mit ellenőrízni, mert nem volt még meg a vízumom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!