Hogyan kezdjek neki egy Bulgária utazás megtervezésének?
Figyelt kérdés
Hol is kezdjem. Soha életemben nem utaztam külföldre, ezen szeretnék most változtatni. A lehető legjobb áron terveznénk az utat. Nincsenek nagy elvárások, csak a tenger. Szóval az utóbbi pár napban elkezdtem bele ásni magam a témába. Booking.com-on nézegettem a szállásokat, hogy mik az opciók. Illetve a Wizz air-es járatok között keresgéltem. És elég emberbarát ár jött ki. Na most akkor térjünk a tárgyra. Gondolom lefoglalom a szállást és gondolom kifizetem kártyáról a kért összeget. A Wizz air-en megveszem a legolcsóbb regjegyet (tudom ebbe csak a kézi poggyász van benne), szintén átutalással. Emellett kötök egy utas biztosítást is. Kérdésem a következő: Kell e útlevél? Kell e védettségi kártya (vagy negatív teszt)? Lefoglalok mindent és felszállok a repcsire majd odamegyek a szállásra és megmondom hogy foglalásom van? Mennyire drága Bulgária Magyarországhoz képest? Érdemes tudnivalók? Sajnos semmilyen utazási tapasztalatom nincs, szóval ezért kérdezem a ti véleményeteket. Válaszokat előre is köszönöm.2022. ápr. 21. 15:31
1/6 anonim válasza:
2/6 anonim válasza:
Googléba keress rá, kell-e útlevél bulgáriába vagy elég csak a személyi. Konzuli szolgálat oldalán megtalálod mi kell a beautazáshoz. Nézz utána a szállásnak, hogy ők mit kérnek hogy ott tartózkodhass.
3/6 anonim válasza:
És nem teljesen kizárt, hogy egy utazási irodával nem jössz ki olcsóbban, pláne, ha all inclusive a szállás. Ők csomagban veszik a szobát, a repülőt, a transzfert stb., és így kijöhet jobb árral az egész utazás. Ráadásul sokkal tervezhetőbb is. Pl. az a fél mondat, hogy "elmegyek a reptérről a szállásra" elég sok pénzbe vagy időbe is kerülhet, ha mondjuk 30-40 km-t kell megtenned. Ugyanez a kaja: lehet a szoba olcsó, de ha mindennap étteremben eszel, az húzós lehet.
4/6 anonim válasza:
Kérdező, azt azért tán tudod, hogy Bulgária EU-tagállam, így személyivel lehet utazni.
5/6 anonim válasza:
Konzuli Szolgálat honlapján megtalálod a kérdéseidre a válaszokat.
Továbbá jól írták, lehet, hogy egy utazási irodával jobban jársz, pláne, ha első utazásod. Nem kísérleteznék egyedül, ha ennyire nem vagy képben.
Bulgáriát sem értem annyira, pont oda nem mennék. Hideg a tenger, zsúfolt és már nem is olyan olcsó. Egy török, tunéziai, vagy egyiptomi, esetleg albán úttal szerintem jobban járnál.
Összefoglalva, szerintem menj be egy utazási irodába és kérj segítséget.
Öss
6/6 anonim válasza:
+ szállásnál érdemes olyan választani, ami nem kér előre utalást és ingyenesen lemondhatod X nappal az utazás előtt még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!