Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Sürgősen kéne valami megoldás,...

Sürgősen kéne valami megoldás, bővebben lent?!

Figyelt kérdés

Üdv! Lenne egy nagyon nagy gondom! Az lenne a problémám, hogy a sulim eléggé szar a tájékoztatásokban és csak most értesítettek minket arról hogy Szlovákiába megyünk. Igen ám, de azt sem mondták hogy ezen a héten pénteken megyünk. Na eddig nem is lenne annyira nagy baj, de az útlevelem lejárt 2 hónapja (el nem tudjátok képzelni milyen mérges voltam) és személyim sincs még -.- ...

Na de most nem tudom hogy mit tegyek, nagy baj lenne ha elvinném a lejártat? Egy rokont is kérdeztünk aki az okmányirodában dolgozik, ő tudna minket holnap fogadni, de sürgősségivel is lehet hogy csak jövő hétre jönne meg Budapestről ide Miskolcra. Valaki még azt is mondta hogy a határnál nincsenek is, csak a másik országban kérik az útlevelet/személyit. És ha elviszem a 2 hónapja lejárt útlevelemet akkor megbüntetnek, vagy visszafordítanak minket (azt nem élném túl és mehetnék másik suliba).

2010. szept. 6. 18:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Amikor voltam Szlovákiában (többször is), nem néztek semmit. Szóval szerintem a határnál nem lesz gond. Ha mondjuk olyan helyen szálltok, ahol kérik a személyit, akkor ott problémák lehetnek, de ugyanúgy M.o.-n is. Egyébként miért nincs személyid, ha lejárt az útleveled? Azért valamilyen fényképes igazolvány muszáj lenne. Vagy még nem vagy 14 (vagy nem is tudom mikortól lehet személyi)?
2010. szept. 6. 19:09
 2/20 A kérdező kommentje:
De, már 15 vagyok, csak hát a szüleim sajnos eléggé felelőtlenek hivatalos tereken (én meg aztán hiába mondtam nekik egy éve). Diákigazolvány az van, annyi elég? tanár azt mondta hogy a személyi nem elég és kell diák mellé hogy igazold az iskoládat.
2010. szept. 6. 19:11
 3/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, várok még válaszokat!
2010. szept. 6. 19:12
 4/20 anonim ***** válasza:
Úgy tudom a diák nem váltja ki a személyit (ha nem javítsatok ki, de nem hinném)....Tavaly amikor osztálykirándultunk, a szállásnál kérték a személyit, de mondjuk a többi 8 osztálykiránduláson asszem nem. Szóval ha szerencséd van nem fogják kérni...De azért van benne rizikó!
2010. szept. 6. 19:17
 5/20 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy lesz szállás, asszem 1 napos lesz.
2010. szept. 6. 19:31
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Nincs baj, amíg nincs baj..

Én biztos, hogy nem mennék ki - pláne a szlovákokhoz - iratok nélkül. És a kísérő tanár is felelőtlen, ha így elvisz magával.

2010. szept. 6. 20:24
 7/20 A kérdező kommentje:
Na akkor a határnál meg sem állítanak, vagy ha igen akkor nem kérnek iratokat?
2010. szept. 6. 20:27
 8/20 anonim ***** válasza:
A határon már nem állítanak meg.
2010. szept. 6. 20:57
 9/20 A kérdező kommentje:
Na akkor jó, mert félek hogy megállítanak valahol. És ezt nagyon komolyan veszik, 2 hónapja járt csak le.
2010. szept. 6. 21:03
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Személyi vagy útlevél, a diák nem jó (nem szívesen kerülnék én se iratok nélkül egy szlovák rendőrségre a tanárod meg nem normálisí)

Ha a rokonod meg tudja csinálni miért nem jösz fel érte Pestre?

2010. szept. 6. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!