Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » A világ körbe utazása így?

A világ körbe utazása így?

Figyelt kérdés
Érettségi után 18 évesen szeretnék elindulni, 5 millió forintból. Tapasztalt utazók, ez az összeg mennyi ideig hány országra vagy kontinensre elég?

2020. máj. 17. 17:57
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Én Buenos Airesben laktam és pl a lakhatás vmi brutális volt

Vagy egy halom pénzbe kerül vagy nyomortelep

2020. máj. 17. 22:15
 12/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi építő jellegű kommenteket. Csak azt nem értem miért kell ítélkezni, ez különösen neked szól #3-as:) Nem látsz bele az életembe, fogalmad sincs honnan lenne 5 millió forintom.

Egyébként Olaszország,spanyolország,Törökország,Egyiptom,Marokkó, szerepel a bakancslistámon elsőként. A szállást illetően csak az lenne a lényeg, hogy aludni lehessen, semmi luxus szállodára nem gondoltam:) Igen azon is elgondolkodtam, hogy közben itt ott válalnék alkalmi munkát, pl: köztéren rajzolás, vagy kerámiák gyártása és eladása esetleg ilyesmik.. majd később tovább állni.

2020. máj. 18. 00:34
 13/27 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem simán kivitelezhető bár nem voltam mindenhol

Ebből az 5 országból 1-ben éltem és 1-ben voltam

Spanyolországban tavalyig éltem,az árak összességében drágábbak egy kicsit de össze-vissza van

Az elektronikai dolgok ott sokkal drágábbak,a kaja egy kicsit drágább,kemping viszont olcsóbb

Egyiptomban kb fele annyiba kerültek a dolgok mint Budapesten viszont ott 2014 nyarán voltam

2020. máj. 18. 00:47
 14/27 D. Brasco ***** válasza:
75%

Kerdező az altalad vázolt "köztéri munkával" az az aprocska probléma hogy a világ civilizáltabb felén ez mindenhol engedely köteles,raadasul kerámia gyartashoz honnan akarod majd előhúzni az ahhoz kellő alapanyagot felszereléseket.

A masik meg szerintem el kell dönteni,hogy az ember világot akar látni vagy dolgozni szeretne.....mert a kettő együtt,hogy vagyok valahol es egy kicsit alkalmi melozok is altalaban a legritkább esetben jön össze

2020. máj. 18. 06:17
 15/27 anonim ***** válasza:
90%
#14 Egyik barátom Madeirán volt, ott segített egy ház körül egy embernek. Persze egy Svájcban meg Ausztriában nehezebben találni ilyen lehetőséget. Az ilyen hozzáállással amúgy neked nem is sikerülne, mást viszont felesleges eltántorítanod ettől.
2020. máj. 18. 12:11
 16/27 anonim ***** válasza:
90%
Elkisérnélek,szivesen,
2020. máj. 18. 12:30
 17/27 D. Brasco ***** válasza:
33%
#15 persze persze....mindenki hallott már ilyen sikersztorikról,hogy valaki valahol alkalmazta.....csak ez mind fekete meló aprópénzért,raadasul mi arra a garancia hogy barhol belefutsz egy ilyen jóakaróba.Es hidd el ez nem eltántoritas volt csupán csak a realitás.
2020. máj. 18. 12:40
 18/27 anonim ***** válasza:
79%

Ennyi pénzből én egész Európát elfelejteném, ha hosszabb távú utakról van szó. Rómát meg Nápolyt 50 évesen is meg tudod nézni egy 2 órás repülőút után.

5 millió forint Ázsiában elég nagyjából 10 hónap nagyon kényelmes utazásra, amibe belefér ez például:

Augusztus-szeptember Közép-Ázsia. Kazahsztánba repülsz, megy Wizz Air, olcsó is. Lemész dél-keletre, ott pár túra, aztán Észak-Kirigizsztán, Üzbegisztán csak Szamarkandig.

Onnan októberben Indonézia éppen nem esős részei, lehet kezdeni a nagyon lájtos és turistás Balival, hogy megszokd. Aztán november végéig Szumátra és Jáva, ha közben úgy érzenéd, hogy nagyon belejöttél, akkor lehet menni keletebbre.

December-január-február: Vietnám, Kambodzsa, Laosz, Thaiföld klasszikus backpacker helyek, Thaiföld kihagyható, de akár Laosz is, ha a másik két országban több idő töltenél.

Március: Mianmar, 28 nap a vízum, ennyi időbe belefér az összes nagyobb város 3x3 nap túrázás, akár egy hét pihi Ngapaliban

Április: Dél-India, Kerala főleg, de ha épp olyanod van, akkor áprilisban még nem annyira pusztulat Goa sem, át lehet menni meginni jó sok olcsó sört.

Május: Nepál, anyagiaktól függően vagy csak a teljesen tipikus dolgok vagy akár egy Miunt Everest alaptábor.

Kathmandu-Milánó az egyik legolcsóbb útvonal Európába a környékről, szóval a végére még be tudsz szúrni egy kis Olaszországot, ha marad lóvé.

Ez így belefér 5 millióba, ha olcsó szállásokon nyomod meg nem tartasz kokózós szilvesztert Bangkokban. Viszont. Nem túl kemény helyek ezek, de azért ne is ilyen hüttés síelésre számíts, alkatfüggő, hogy ki mennyire bírja a fejlődő országokat.

2020. máj. 18. 13:41
 19/27 anonim ***** válasza:
57%
Tokeletesen egyeteryek a 18-l, nekunk 3,5 M volt het es fel honap Azsia ket fore, midrange. Soha nem mennek europaba utazni 65-70 eves korm elott.
2020. máj. 18. 14:29
 20/27 anonim ***** válasza:
5 milla az nem pénz.
2020. jún. 15. 06:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!