Hogyan tud v. laki külföldre menni nyaralni vagy néha utazgatni ha mondjuk egy praktikerben dolgozik vagy más nem igazán jól fizető helyen?
Otthon lakik szülőkkel.
Van egy jól kereső párja.
Nem cigizik el havi 30 ezret.
Támogatja valaki.
Van esze és tudja használni a netet. Pl Grúziát 50000ft/fő összegből jártam meg, repjegy+szállás 33000 ft, költőpénz 20000 ft, minden fele összeg minimum mint nálunk. Még egy gyenge fizetésből is pár hónap alatt össze lehet tenni.
Praktikerben se mindenki eladó
Lehet mellette mellékes munkája.
Úgy érzem, most alapvetően megbántottad a Praktikerben dolgozókat.
Amúgy kérdésedre válaszolván ez az élet. Itt nem fogja már senki a kezedet, csakis tőled függ, találsz-e magadnak 4000 forintért repülőjegyet vagy találsz-e magadnak tuti szállást a balatoni árak töredékéért.
Ez nem munkahely és fizetés kérdése, ez műveltség kérdése.
Alkat kérdése. Én sajnos sosem tudtam spórolni, és volt néhány rossz befektetésem is. Ezért inkább addig küzdöttem, hogy most jól keresek, nem kell a filléreket számolni.
De van ismerősöm, aki igen jól spórol, a vérében van. Amúgy szerintem néhány nagyon távoli vidéki környéket kivéve nincsenek rossz fizetések, és sokan túlmisztifikálják az utazásokat, de egyáltalán nem drága és elérhetetlen utazni. Nyilván bizonyos határok között.
Egyetemista vagyok, heti 2-3 napot dolgozok kevés pénzért. Mégis jut utazásra is, mert fontos nekem és félreteszek rá. Ha havi 10 ezret teszek félre, az évi 2 külföldi nyaralàsra is elég, vagy akár többre is, ha a költőpénzt nem nézem. Olcsóbban elmegyek Európán belül tengerpartra, mint a Balatonra az ország másik végéből.
Egyébként sok mindenen lehet spòrolni a hétköznapokban. Én pl nem cigizek, nem iszok. Ruhákat leàrazàson veszek, kaját magam főzök, nem rendelek.
Nyaralásra nem veszek új ruhákat, pénzt keveset váltok át és inkább kártyával fizetek.
Aki akar utazni megteszi, fizutòl függetlenül szerintem.
Egyébként lehet a családjával vagy párjával jár az ismerősöd és osztják a költségeket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!