Honnan van ilyen sok fiatalnak pénze és ideje utazgatni?
Az ismerőseim fele (pedig nincs sok) világjáró, dugig van a Tinder is utazgató fiatalokkal, és mindenki arról beszél személyesen is szinte, hogy hol volt eddig, és hova akar menni... Hobbi lett az utazgatás, ami nem baj, csak nem értem, honnan van ilyen sok embernek rá ennyi lehetősége.
Kicsit irigylem őket, és dögunalmasnak tartom az életem mellettük, de egyszerűen nem tudok ilyesmit megengedni magamnak. 20-25 éves fiatalok világot járnak, túráznak, egy évben 4-5 országban vannak heteket...
Én meg örülök, ha időben be tudom fejezni az egyetemet, hogy utána menjek mesterre, aztán majd valamikor végezzek 23-24 éves koromban. A családom nem szegény, nem is vagyunk gazdagok, de erre akkor sem futja. Nem akarom elhinni, hogy ilyen sok a gazdag, ráérős ember, mikor a legolcsóbb nyaralás is 30 körül mozog mindennel együtt, egy hétre. Ők meg még isznak is, fesztiváloznak is, hotelt bérelnek... Nem ítélem el, legszívesebben én is mennék, de fogalmam sincs, mikor és miből tehetném meg, pedig mindig olvasgatok ilyen cikkeket, hogy hogyan lehet olcsón kihozni, stb... Aki kicsit rutinosabb a témában, neki erről mi a véleménye?
1. a legtöbb ember vetít, fényezi az életét, ami messze nem olyan csodás, mint az egy kívülállónak tűnhet
2. jót tesz, ha kevesebbet fb-ozol, instázol, mittomén, vagy ne "kövesd" azokat az ismerősöket, akiknek a bejegyzése frusztrál
3. akiknek sok ismerőse van, olcsón tudnak utazni. Ma már a repjegy a legkisebb tétel, ha van egy ismerősöd valahol külföldön, ahol megszállhatsz, és megmutatja, hogy lehet olcsón kajálni, már mindjárt sokkal kevesebből kijön az utazás.
Átérzem a helyzetet, de majd, ha lesz önálló kereseted, esetleg párod, aki szintén dolgozik, meg fogod/fogjátok tudni oldani, ne aggódj, csak informálódni kell és keresni a lehetőségeket.
Ha ez megnyugtat, egyetemista koromban én is csak országon belül utaztam barátokkal (kirándultunk, kempingeztünk), illetve a szüleim fizettek be külföldi nyaralásra, ahova az unokatesómmal mentem (a szüleim belátták, hogy velük menni már ciki).
Dolgoztam egyetem mellett, és egy hónapot nyári szünetben, ebből tellett rá. Most felnőtt koromban sem sajnálom a pénzt utazásra. Ha jobban megy, távolabbi úti célokat keresek, ha éppen olyan a helyzet, csak közeli hosszú hétvégék, kirándulások, stb. Nem megfizethetetlen.
Azt is látom, hogy a mai hajtós világban néhány évente muszáj 2-3 hétre, vagy akár egy hónapra is kikapcsolódni, különben fejreáll az ember.
Ha nem mész tengeren túlra, vonattal / busszal / fapadossal / többen egy kocsiban megoldható az utazgatás nem csillagászati árakon is.
Illetve egyetemista korosztályban elég valószínű, hogy a szülők pénze is szerepet játszik a dologban...
Mi a probléma?
Még tanulsz érthető hogy nem telik rá. Ha lesz főállásod és ameddig nem lesz gyereked és a szüleiddel élsz nyilván jobban fogsz tudni félretenni és akkor majd mehetsz. Vagy vállalj több munkát és akkor neked is fog telni egy wellnessre.
Sokan külföldön dolgoznak és ezért van rá pénzük, vagy fuvaroznak, ezt ne feledd!
Manapság nem drága utazni az a helyzet.
Nagyon sokan azt hiszik, hogy aki külföldre jár, az tele van pénzzel.
Ránk is azt hiszik.
Rengeteg olyan ismerősöm van, bár nem az én dolgom, de pl: pár mind a két tagja cigarettázik, kávézik, nem is keveset. Napi 1-1 doboz cigi: 2000 ft. 4 kávé: mondjuk 500. Napi 2500 ft. Egy évben több mint 900 ezer ft!!!!
Abból én egy év alatt elmegyek 4x külföldre.
És az ilyenek gazdagnak titulálnak minket, bár mi se nem kávézunk, se nem cigizünk, ellenben marad pénzünk utazni.
Csak példa kedvéért: 5 nap Grúzia túrázás kijött kettőnknek tavasszal 95 ezer ft-ból... Repjegy kb 30, szállás 15, 50 ezer költőpénz. És elmentünk belőle 2500 km-re..
Egy hétvégi kiruccanás Prágába kijött 50 ezerből kettőnknek.
Erdélyt is megjártuk egy 100as körül.
És még sorolhatnám.
Szóval ennyi erővel azt is kérdezhetném sok fiatal miből dohányzik?
Mi ketten keresünk 300 ezer ft-ot, abból 150 a kiadásunk amiben minden benne van, a maradék 150-ből havi 50 ezret elrakunk, az éves szinten 600 ezer, plusz ha van valami jutalom vagy plusz forrás hozzá rakjuk, ez az utazós keret. Simán elmegyünk belőle 2-3-4 helyre egy évben.
És távol állunk a gazdagtól.
Persze nekem is van olyan ismerősöm, aki nem dolgozik, és mégis nyaral, fesziválozik. Annak meg lehet a szülei fizetik.
Én olvasram erről egy nagyon őszinte, tök jó blogot, ami megvilágította, hogy csinálják, és mit áldoznak érte. Jól esett a lelkemnek, mert én is irigykedtem addig néha, és megállapítottam a cikk olvasása után, hogy én nem ez a típus vagyok. Olvasd el:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!