Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Melyik a legjobb túrahátizsák...

Melyik a legjobb túrahátizsák miket kell tudni a hátizsákos túráról?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnek utazni, hatizskaot keresek hozza. The north face-t neztem elsosorban, egy jobb markat szeretnek, inkabb most belefektetnek tobb penzt, de akkor az evekig taska legyen. Egynelore max1 hetre mennek elsokorben, aztan lehet majd tobbre is. Magassagon 160 cm, eleg kicsike vagyok, nem tudom ez befolyasol e valamit. Igazabol semmit nem tudom a hatizsakos utazasokroo ugyhogy nagyon megkoszonnek ezzel kapcoslatban mindenf.

A hatizsakot nem kell feladni a repulore, johet velem az utasterbe, tehat nem kell pluszban poggyaszfeladast fizetnem?

2018. aug. 19. 08:03
 1/5 anonim ***** válasza:
39%
Evek ota egy olcso tescos hatizsakkal jarom a vilagot, 4 kontinensen mar megfordult es tokeletesen alja a sarat.
2018. aug. 19. 09:10
 2/5 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem előbb kezdd egy-egy napos túrákkal. A hátizsákban az egész heti cuccot akarod cipelni, plusz kaja, sátor, stb? Ahhoz jó nagy kell... Én ezt még soha nem vállaltam be.

Amúgy nekem egy Vaude bringás hátizsákom van, kapható több méretben, én egy kisebbet vettem (17 liter), amibe egy napi cucc belefér. Nagy előnye, hogy van egy minimális fémváza, nem a vállamat húzza, hanem a derekamon is támaszkodik. A háta hálós, nem izzadok meg alatta.

Ha a hátizsákod nem fér a kézipoggyász méretbe (kb. 55*40*20 cm), akkor fel kell adni. Ha nem vándortúrára mész, érdemes kényelmes gurulós bőröndbe pakolni és csak a napi holminak kell a hátizsák.

Száz szónak is egy a vége, kellene tudni, milyen típusú útra kell...

2018. aug. 19. 10:18
 3/5 D. Brasco ***** válasza:
Decathlonban nézz szet...olcso de jo cuccaik vannak
2018. aug. 19. 23:20
 4/5 anonim ***** válasza:
Engem hosszú évek óta hibátlanul szolgál egy Osprey Escapist 32, túrától függően akar 4-5 napi cucc is belefér.
2018. aug. 20. 16:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Biztos vagy benne, hogy rögtön egy hétre akarsz menni, ha igazából semmit nem tudsz a hátizsákos túráról?

Egyáltalán milyen típusú útra mennél? Több nap, de minden nap van normális szállás, ahol tudod tárolni a cuccaid, és csak a napi túrázáshoz szükséges dolgokat kell elcsomagolni és vinni? Vagy vándortúrákra gondolsz, ahol a teljes pakkot, plusz a sátrat is hurcibálja az ember magával több napon keresztül?

Mert az előbbihez egy 20-30 l-es, Decathlonban kapható hátizsák bőven megfelel, egy vándortúrához meg jóval nagyobb pakk kell (bár a Decathlonban olyat is lehet amúgy kapni).

Első körben szerintem inkább egynapos túrát nézz, vagy olyat, ami több napos, de fix szállással. Nem biztos, hogy elsőre olyan jól bírnád, ha a teljes heti pakkot és a sátrat is a hátadon kellene cipelni egész nap.

2018. aug. 29. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!