Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Egyedülállóak szoktak menni...

Egyedülállóak szoktak menni nyaralni? Hogyan?

Figyelt kérdés
2018. aug. 1. 19:20
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Azért nem utazok száz kilométert,hogy a szobában olvassak paraszt.
2018. aug. 1. 23:52
 12/14 anonim ***** válasza:
78%

Szoktam menni, én általában a körutazásokat preferálom. Voltam már hegymászással megspékelt körúton is. Tavaly Ausztrián és Svájcon keresztül (bázeli városnézéssel) mentem ki Franciaországba, ott megmásztam a Mont Blanc-t (már áprilisban le kellett foglalni a szállást), aztán a Verdon-kanyonon keresztül leautóztam a riviérára. Pár nap (szeptember eleji) sátrazás után Olaszországon keresztül (torinói városnézéssel) Svájc felé vettem az irányt, megnéztem Bellinzonát, mert ott még nem jártam korábban, aztán Ausztriában ferrátáztam egyet Mayrhofenben. Tirol egyébként is a kedvencem, de ez a városka talán a legszebb alpesi város, ahol eddig megfordultam. Hazaúton még felmentem a Hoher Dachstein-ra (nem felvonóval). Ez két hétbe belefért, de voltam már spanyol körúton is bérelt kocsival, az 3 hetes volt. Az idén is ennyire megyek, dél-keleti irányba, repülővel. Városnézés, helyi nevezetességek, látványosságok megtekintése, ételek kipróbálása, szálláskeresés vagy előre foglalva, vagy a helyszínen keresve. A fél életemet le tudnám így élni. A bookingon szoktam véleményeket olvasgatni, elég sokan járnak egyedül utazni. Persze nem árt idegen nyelveket beszélni, főleg angolul, na meg rá kell szánni az időt a tervezésre is.

Csak rajtad múlik, hogy mit szeretnél csinálni egy utazáson. Mehetsz vidámparkba, vásárolhatsz a bazársoron, siklóernyőzhetsz, de ha neked annyi elég, akkor akár ki is ülhetsz a tengerre néző szállodai szoba erkélyére/teraszára élvezni a kilátást, ha meg tudod fizetni. Vagy couchsurfinggel, Airbnb-vel olcsóbb, ha úgy tartja úri kedved. Fényképezőt érdemes vinni (vagy olyan mobilt, amivel lehet jó képeket csinálni - a legtöbb nem ilyen).

2018. aug. 2. 00:25
 13/14 anonim ***** válasza:
#4 vagyok, gondolom tőlem kérdezted, hogy milyenekre járok: itthon pl. fodorsport.hu, aztán utaztam többször az Eupolisszal, Barakával. Ha nagyon egzotikus dologra vágysz és van pénzed is hozzá, akkor Pachamama Expeditions. Számos ilyen kisebb-nagyobb kirándulás szervező cég van, keress rá téma szerint (pl. kerékpártúra).
2018. aug. 2. 12:21
 14/14 anonim ***** válasza:
83%
Nem csodálom, hogy nincs egy barátod sem, ilyen stílussal... 🤦‍♀️
2018. aug. 2. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!