Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Álmom az USA! Tudnátok hasznos...

Álmom az USA! Tudnátok hasznos tanáccsal segíteni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nagy álmom, sőt egyettlen álmom, hogy usában éljek! Csak szakmám van, festő, és gyári melósként fogalmam sincs, hogy hogyan tudnék kijuttni, vagy hogyan spórolhattnék össze 2 millió ft ot, ami a kezdeti költségekre lenne elég, bármit elvállalnék, nincs olyan meló, amire nemet mondanék, ha kell 20 órákat dolgozom, csak ott élhessek! Sajnos már 41 éves ffi vagyok, és nagyon félek, hogy ha eddig nemsikerült, akkor már ezután sem fog, főleg a 2 milliót összeszedni,,, nincs autóm, lakásom, albiban élek, szinte minden rokonom meghalt, örökség sincs sehonnan! Normális külsejű, ápolt ember vagyok, jogsim meg van mindenre, motor, autó, teherautó, kamion, busz! Adnátok hasznos tanácsot! Nyc brooklyn lenne a főálmom, de a leg kissebb kis falucska is jó lenne, csak már mehessek! Alap francia, és angol az megy de döcögve, örülnék hasznos tanácsnak, arra semmi, gyakorlatilag nulla az esély, hogy státuszom is legyen, ez a Trump kicsit megnehezítette... Köszönöm!

Tisztelettel: Rudolf!

2018. júl. 8. 13:46
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Igen. Ébredj fel.
2018. júl. 8. 14:14
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Legálisan kijutni, és kint dolgozni minimális esély van, maximum akkor, ha felveszed a kapcsolatot kinti céggel, és már úgy megkötik veled a munkaszerződést hogy még itthon élsz. Ezáltal ők intézik a papírjaid és úgymond kezeskednek érted.

Feketén ki tudsz menni, kimész turistavízummal, és nem jössz haza soha többé, még a határok környékét is elkerülöd. Ebben az esetben viszont, mivel nem lesz hivatalos munkád, szinte nulla esély van albérletet találni, és orvosi ellátásokra sem leszel jogosult. Persze, meg lehet oldani, hogy ott is maszekba mész, csak akkor van gond, ha kórházba kerülsz, akkor kiutasítanak.

Nyelvre nagyon feküdj rá. Az amerikai angol teljesen más mint a brit angol, alap nyelvismerettel meg leszel lőve, nem fogsz tudni semmit elintézni.

Esetleg a zöldkártya lottót megpróbálhatod, minimális az esély rá hogy te nyersz, de egy próbát megér.

2018. júl. 8. 14:18
 3/21 A kérdező kommentje:
Köszi, de kértem, hogy hasznos tanács legyen! Nem pénzt kunyerbálni akarok, csak tanácsot,esetleg aki ezt már összehozta, hasonló feltételek mellett!
2018. júl. 8. 14:18
 4/21 A kérdező kommentje:
2/3 Köszi, 1x voltam már kint másfél éve 2 hetet, ezt ajándékba kaptam, még jó az ESTA-m, azon agyaltam, hogy j1 tanulóvízummal esetleg... van ott nyelviskola 1100 dollár havonta, napi 8 óra szuper intenzív, 400 dollárért tudnék bérelni 1 picike szobát, mellette, meg minden munkát elvállalnék amit csak lehet! Fb new yorki magyarok csoportból lenne segítség munkára, de elöbb ki kellene jutnom valahogy!Nappal suli, éjjel meg meló lenne, 3 óra alvás elég nekem! Többet nincs, nem lenne miért visszajönnöm ide, meg semmi nem is köt Magyarországhoz!
2018. júl. 8. 14:23
 5/21 anonim ***** válasza:

1,5 millió volt egy 3 hetes nyaralás ott, 2 misivel, hasznos tudás nélkül semmire nem mész

Hasznos tanács: tanulj valami szakmát, amire keteslet is van: orvos, mérnök, programozó

2018. júl. 8. 14:24
 6/21 anonim ***** válasza:
Miért, az USÁ-hoz mi köt? Az ilyen terveknél, hogy majd illegális migráns leszel meg 3 órát alszol naponta, hasznosabb tanács, hogy ébredj fel. Európában (Magyarországon) teherautósofőrként jól meg tudsz élni.
2018. júl. 8. 14:29
 7/21 A kérdező kommentje:
5/5 Ha elolvastad figyelmesen a ki írásom, láthatod, hogy szakmunkásom van, és 41 éves vagyok, persze csaj lennék már jönnének a támogatós ajánlatok... :) :) :) Nemtudom mi került ilyen sokban neked, repjegyet leszámítva, 1000 dollár alatt megúsztam, nem volt eszeveszett vásárlások, giccses éttermek stb...
2018. júl. 8. 14:30
 8/21 anonim ***** válasza:
Festőként simán összeszedhetsz ennyit. Nálunk most egy három szobás, 7 helyiséges 140 nm-es ház festését és glettelését 130 ezer munkadíjért vállalta. Ráadásul mivel kevés van belőle, már áprilisban leszerződtettük és már akkor alig volt szabad időpontja. Egy májustól-októberig tartó szezonban, ha vállalkozóként csinálja, 2 millió hasznot simán összedolgozik, ha nem pihen hanem elvállal mindent. Nálunk is, ez a munka kb 5 nap lesz, és 130 ezer.
2018. júl. 8. 14:31
 9/21 A kérdező kommentje:
6/7 A keresztapám külkeres volt, ott élt és dolgozott kb 20 évet, már így nőttem fel, mindig a sztorik, a képek, így eldöntöttem már kisgyerekként, hogy ez az álmom! Most hogy eltemettem a beteg anyám, nagyszüleim, már semmi nem tart itt! Keriapu 21 éves koromban meghalt, már itt Magyarországon, így nincs kapcsolatom!
2018. júl. 8. 14:33
 10/21 anonim ***** válasza:
Aha, sztorik. Hát ez aligha hatja meg a bevándorlásiakat, hogy te már sok sztorit hallottál az USÁ-ról.
2018. júl. 8. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!