Valaki megtudna dobni 1-2 hasznos tanáccsal gitár ügyben?
Milyen gyakorlatokat és kb mennyit kéne gyakorolni?
(meló mellett)
Hogy mit gyakorolj, azt az aktuális tudás szintedtől függően lehetne megmondani. Mást gyakorol aki egy hónapja gitározik, mást gyakorol aki 10 éve...
Hogy mennyit? Szerintem ahhoz hogy közepes tempóban fejlődj, napi 2 óra gyakorlás elég. Én is meló mellett tolom, napi 1,5-2-2,5 óra gyakorlással. Úgy vettem észre hogy így kényelmesen lehet haladni a dologgal...
Értem. Érdemes a napi gyakorlást felosztani több részre. Első negyed óra mondjuk kromatikus ujjgyakorlatok, aztán egy fél óra-háromnegyed óra skálázás (alapskálák, dúr, természetes moll, esetleg pentaton skálák), aztán egy fél óra technikák gyakorlása (persze ez a technika része függ attól, hogymilyen irányba, stílusba szeretnél menni), aztán mégy egy fél óra-óra egyszerűbb dalok akkordkísérete, énekkel (!), ezt egyébként össze lehet vonni a technika gyakorlós résszel.
Milyen gitáron tanulsz?
A kvintes játékot én kezdésnek, egy szál gitárral nem ajánlom. Tanulj inkább teljes akkordokat elsőbb. :)
Ami a technikai részét illeti, keress fel tanárt, vagy online tanfolyamot, sok technika van, akár egy stíluson belül is. Általános technikák: kalapálás, visszapengetés, nyújtások, kis-nagy barrék stb...
De ha a punk stílus az irányvonal, akkor nem nagyon kell technikázni, sem nagyon akkordokat tanulni, mindössze 3-4 kvintet tologatni ide-oda. Elsőre nem tudtam mi a csapásirány, azért írtam h tanulj inkább akkordokat, de ha csak a punk vonal a cél, akkor a kvint játék tökéletes.
Ezeket mind gyakorlom :D
Ez az egyetlen (még)akkordos szám,amit eltudok játszani
https://www.youtube.com/watch?v=DDCDsKHCE8s
ebben is van barré
Milyen "kezdő akkordokat ajánlanál?
Melyik akkordot játszod ebben a nótában barréval? Transzponáltad?
Alap akkordok: A,D,E,C, és ezek molljai, G, H7, első körben...
Köszi
Aszem Fm a 2. akkord neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!