Mit tegyek? Most akkor felkell adnom az álmomat?
Imádom Németországot. Már nagyon régóta az az álmom, hogy odaköltözök és ott fogok élni. Nem csak azért mert ott jobban keresnék, hanem azért mert gyönyörű ország. Nekem az az álomországom. A nyelv is nagyon tetszik. Szóval kb. 4-5 év múlva költözhetnék. Esetleg még Ausztrián is gondolkozok mert az is nagyon tetszik. Szorgalmasan tanulom a nyelvet is.
De nagyon félek, hogy ebből nem lesz semmi, mivel oda mennek a migránsok. 5 év múlva az egész országot megszállják. És akkor tök fölöslegesen tanultam a nyelvet is, meg lekell mondanom a nagy álmomról, hogy ott élek :(
A hírekben is csak erről beszélnek. Komolyan gyerekkorom óta ez volt az álmom, most pedig kiderül, hogy nem lesz belőle semmi a hülye migránsok miatt!!
Mit tanácsoltok? Abbahagyjam a német nyelv tanulását? Igen tudom, hogy hasznos lehet máshol is, de én nem akarok úgy megtanulni, hogy nem élhetek ott vagy Ausztriában.
Országok közül még Hollandia tetszik, de ott meg a nyelv nem tetszik.
Régen franciaországot szerettem, de már nem annyira vonz. Esetleg még Olaszország, de nem vagyok benne biztos :(
De akárhova költözöm, mindig az fog eszembe jutni, hogy ha nem lenne rossz a helyzet németben vagy Ausztriában akkor most élhetnék ott is.
Szóval ezek közül az országok közül egyik sem vonz annyira.
Normális válaszokat kérek! Ne olyanokat, hogy "akkor költözz Németországba, maximum majd fejbelőnek"
Utolsó! Egyáltalán nem kell bocsánatot kérned :)
A te válaszod is hasznos számomra mert Ausztriában is gondolkozom, tehát oda is szívesen mennék. Szóval köszönöm a te válaszodat is :)
Szia! Azóta el telt majdnem 4 év, mi újság?
17L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!