Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Most akkor felkell...

Mit tegyek? Most akkor felkell adnom az álmomat?

Figyelt kérdés

Imádom Németországot. Már nagyon régóta az az álmom, hogy odaköltözök és ott fogok élni. Nem csak azért mert ott jobban keresnék, hanem azért mert gyönyörű ország. Nekem az az álomországom. A nyelv is nagyon tetszik. Szóval kb. 4-5 év múlva költözhetnék. Esetleg még Ausztrián is gondolkozok mert az is nagyon tetszik. Szorgalmasan tanulom a nyelvet is.

De nagyon félek, hogy ebből nem lesz semmi, mivel oda mennek a migránsok. 5 év múlva az egész országot megszállják. És akkor tök fölöslegesen tanultam a nyelvet is, meg lekell mondanom a nagy álmomról, hogy ott élek :(

A hírekben is csak erről beszélnek. Komolyan gyerekkorom óta ez volt az álmom, most pedig kiderül, hogy nem lesz belőle semmi a hülye migránsok miatt!!

Mit tanácsoltok? Abbahagyjam a német nyelv tanulását? Igen tudom, hogy hasznos lehet máshol is, de én nem akarok úgy megtanulni, hogy nem élhetek ott vagy Ausztriában.

Országok közül még Hollandia tetszik, de ott meg a nyelv nem tetszik.

Régen franciaországot szerettem, de már nem annyira vonz. Esetleg még Olaszország, de nem vagyok benne biztos :(

De akárhova költözöm, mindig az fog eszembe jutni, hogy ha nem lenne rossz a helyzet németben vagy Ausztriában akkor most élhetnék ott is.

Szóval ezek közül az országok közül egyik sem vonz annyira.

Normális válaszokat kérek! Ne olyanokat, hogy "akkor költözz Németországba, maximum majd fejbelőnek"

2018. máj. 6. 11:50
1 2 3 4
 11/33 D. Brasco ***** válasza:
30%
Ha valoban ennyire ostoba vagy mint ahogy itt előadod inkább zárkózz be a 4 fal közé és várd amíg egy migráns rádrúgja az ajtót.......
2018. máj. 6. 18:57
 12/33 anonim ***** válasza:
96%

És arra már gondoltál, hogy mielőtt kiköltözöl, talán kimész egy hétre és MEGTAPASZTALOD saját magad, hogy mi a helyzet?

Németország nem Ausztrália vagy Amerika, hogy több százezer ft-ba kerülne a repjegy.

2018. máj. 6. 19:08
 13/33 anonim ***** válasza:
87%
Én is Németországban élek már évek óta. Ha ki sem mozdultam volna a városból, ahol élek, akkor azt mondanám, hogy "Milyen migránsok? Alig látok párat." Szóval függ attól, hogy hova költözöl. Ha kiválasztod a legolcsóbb környéket, akkor az okkal a legolcsóbb. Jártam már én is olyan negyedekben, hogy mentem is gyorsan el onnan. De ez (egyenlőre) nem azt jelenti, hogy egész Németország átalakult egy gettóvá.
2018. máj. 7. 09:18
 14/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó válaszoló normális válaszát! :)
2018. máj. 7. 11:31
 15/33 A kérdező kommentje:
Amúgy kedves utolsó. Megkérdezhetem, hogy melyik városban élsz?
2018. máj. 7. 11:32
 16/33 anonim ***** válasza:
56%

Üdv!

Szerintem te a propaganda hírek rabja lettél, nem ítéllek el, mert tényleg valóban hatásos, föleg, ha az ember sosem járt ott valójában.

Az én édesanyám Németországban él, Baden-Württemberg tartományban, és kb. 1 órára Stuttgarttól.

Nos, az tény, hogy vannak, de nagyrészt Ök a nagyvárosokban élnek, pl. München, Berlin stb., ami persze nem azt jelenti, hogy csak ott, de ott vannak nagyobb mennyiségben. Én azt tapasztaltam Münchenben, hogy teljesen élhetö város, van sok migráns, de nem kell megilyedni mindig, ha látunk egy sötétebb árnyalatú embert. Vannak köztük semmire kellök, meg rendesek is, de ez magyarok között is így van, meg minden más nemzetben.

Ahol anyámék laknak, ott alig van, és a környezö kissebb városokban is kissebb számban vannak.

Szerintem ha van benned ennyi, hogy otthon nekiállsz megtanulni egy nyelvet, semmikép sem add fel.

Elmondok Neked valamit, én is itthon tanulom a nyelvet, és elég jól megy, mert szeretem. Én nyáron fogok kiköltözni.

Ezt a kérdést az én véleményem szerint nem kellett volna kiírnod, mert sok olyan ember van, akik azért mondják, hogy nem jó Németország, mert vagy bedöltek a propagandának, vagy Nekik nem jött be (nagy valószínüséggel a saját hibájuk miatt), vagy Ö nekik nincs meg az a lehetöség, hogy kimenjenek, ezért ha nekik nem lehet, másnak se lehessen. #magyarnemzet

2018. máj. 7. 18:37
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Aachentől 20 kilométerre.
2018. máj. 7. 20:14
 18/33 A kérdező kommentje:

Jajj nagyon hálás vagyok neked 16-os válaszoló! Örömmel hallom, hogy te nyáron fogsz kiköltözni. Azt hittem a mostani helyzet miatt már senki sem költözik Németországba. Sok sikert kívánok neked és irigyellek, mert nekem még vissza van itt 4-5 évem mire kiköltözök. De addig tanulom a nyelvet. Igen, én is úgy tudom, hogy kisvárosokban alig vannak, mivel hát mért is mennének kisvárosba!? Ők a nagy városokba mennek. Szóval erről én is hallottam. Amúgy most úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, hogy vannak ilyenek Németországba. Tehát én nem fogok ezért lemondani az álomországomról. Más országba nem szívesen mennék Németországon és Ausztrián kívűl. Más ország, meg más nyelv annyira nem vonz. Igen, tudom, hogy veszélyes, de manapság már mindenhol veszélyes. A sorsom ellen úgy sem tehetek semmit. Tehát ha nekem az van megírva a sorsomba, hogy megölnek a migránsok akkor ez mindenképpen megtörténik. Szóval nem fogok miattuk félni, és miattuk abbahagyni a német tanulást. Folytatom tovább és 5 év múlva költözöm! :)

Neked meg kedves 16-os válaszoló sok sikert és boldogságot kívánok Németben :)

5 év múlva én is megyek utánad, addig meg kitartóan tanulom tovább a nyelvet! Köszönöm, neked a pozitív választ!

2018. máj. 7. 22:42
 19/33 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, oké, hogy felkészülsz a kiköltözésre és előre tájékozódsz, de "Szóval kb. 4-5 év múlva költözhetnék"

Azt, hogy mi lesz 5 év múlva, SENKI nem tudja Neked megmondani, olyan rohamosan fejlődik a világ: ha ma azt mondom Neked, hogy volt olyan idő, amikor a TV fekete-fehér volt, kinevetsz, ha azt mondom, hogy régen 25 évvel ezelőtt még nem volt mobiltelefon és az utcáról lehetett csak telefonálni telefonkártyával, minimum csodálkozol, hogy az önvezető autóról ne is beszéljünk. Pár év múlva már a robotok átveszik az uralmat és az emberek feleslegesek lesznek. (Az utolsó mondatom erősen túlzó "poén" volt, de sajnos nagy igazság van benne)

2018. máj. 8. 06:52
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és az álmodról semmiképpen ne mondj le - én 15 évig szerettem volna - turistaként -kijutni Spanyolországba, mire sikerült. Onnantól viszont 10 éven keresztül minden nyáron megadatott - hol szállásért, ellátásért dolgoztam (volt munkám, csak szabadságom alatt segítettem kint) , hol turistaként, de kint voltam :-)
2018. máj. 8. 06:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!