Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Egy év alatt mennyi pénzt...

Egy év alatt mennyi pénzt tudtok utazásra költeni? Ez mire elég (hányszor mentek egy évben, milyen minőségű utazásra telik, stb)?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 30. 22:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
77%
Nagyjából 1 millió körül per fő. Ebből idén ilyesmi fog kijönni: négy nap Amszterdam, 16 nap India, egy lengyelországi buszos kirándulás, 4 nap Stockholm, 4 nap Balaton, random utak belföldön (5-6), meg 15-16 nap ősszel Kelet-Afrikában.
2018. máj. 1. 10:32
 12/18 anonim ***** válasza:
65%

Változó.

Tavaly pl nem volt sok egyéb kiadásunk, így többet utaztunk.

Tavasszal 1 hét Kutaisziban ~ 150.000, 1 hét Dél-Olaszország 450.000, + Gyulán 3 nap közel 100.000. Összesen akkor 700.000 ft ment utazásra.

Idén viszont házat akarunk venni, így inkább arra kellene a pénz. :S

De márciusban voltunk már 8 napot Írországban Dublinban rokonoknál, az is belekerült 250.000-be. (Repjegy+költőpénz)

Ház ide vagy oda szeretnék nyáron is elmenni valahova, január óta minden hónapban 30 ezret elrakok egy borítékba, augusztusra lesz 250 ezer durván, ebből akarok valamit kihozni, szóval idénre nagyon szűkös a keret.

Szóval év függő, van hogy több van hogy kevesebb jut.

Átlagos nyaralásokra telik. Nekem a fontos hogy hotelben szálljunk meg, legyen reggeli és saját fürdő. Ez a lényeg, tőlem lehet külváros vagy bármi, de ez a 2 legyen. Ja és ha kirándulunk ne kelljen árakat nézni, fagyi, üdítő, étterem, kirándulások minden nap legyen.

25N

2018. máj. 1. 10:41
 13/18 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk vàltozó. Én a munkàm miatt eleve elég sokat utazom. Ilyenkor, ha pl Európàba (Pàrizs vagy Brüsszel àltalàban) kell mennem, akkor àltalàban hazaugrok Pestre is a csalàdhoz, van, hogy viszem a csalàdot is (mert ilyenkor elég csak az ő jegyüket fizetni).

De ha évente egyszer haza akarunk menni mindkettőnk csalàdjàhoz (2 külön orszàg) akkor azért a 3 hetes nagy nyaralàs sajnos olyan 5000 euro körül van hàrmunknak (repjegyek, programok a helyszínen, néha kaja - férjem csalàdjàban àltalàban én főzök ha ott vagyunk, én is veszem az alapanyagokat, nàlunk nagyim főz, ezt nem engedi ki a kezéből :)) ).

Emellett àltalàban vagy egy-egy hosszú hétvége (4-5 nap) Mauritiuson ami olyan 800-1000 euróba van hàrmunknak, illetve pàr nagyobb utazàs (2 éve voltunk Dél-Afrikàban pl, az hàrmunknak 3500 euro volt mindennel együtt).

De amíg a férjem rendszeresen haza akar làtogatni, addig màs nem nagyon fér bele. Bàr màr mondtam neki, hogy a következő utunk legyen vagy Thaiföld, esetleg Vietnam, vagy Kína, mert ezekre a helyekre van tőlünk közvetlen jàrat, és nagyon megnézném...

2018. máj. 1. 12:30
 14/18 anonim ***** válasza:
68%

Nekem régen pénzem nem volt, azért nem mentem. Most meg leginkább idő-energia ami nincs. Örülök ha a hétvégék szabadok, a hosszú hétvégék mellett meg esetleg 1-1 hetet ki tudok egyben venni.

Amúgy nincsenek nagy igényeim, nem mentem még konkrét "nyaralásra". Egyrészt elég otthonülős vagyok, másrészt mostanában inkább kis dolgok voltak. Hétvégi programok (Hungaroring, múzeumlátogatások, vonatfotózás vagy csak lődörgés). esetleg kerékpár vagy gyalogtúrákra megyek, 1-1 naposokra aztán 50 km gyaloglás után 2 napig csak fekszem az ágyban :D

Egy-egy ilyen kikapcsolódós hétvége pár ezer, vagy maximum 10-20 ezer forintból kijön. Túrázásnál is csak vonatjegy, meg kaja, esetleg útközben 1-1 kajálás az erdő és hegyek meg ingyen vannak. Nekem inkább a felszerelés a kiadás, túracipő, kerékpáromhoz folyamatos alkatrészpótlás, szervizeltetés.

Másrészt most elkezdtem aktívan lakásra gyűjteni, így jó lenne megfogni minden fillért az elkövetkezendő 1-2 évben.

2018. máj. 1. 12:46
 15/18 anonim ***** válasza:
82%

Két éve kezdtem el az egyetem mellett dolgozni, azóta próbálok minél kisebb köktségvetéssel minél több helyre eljutni. Évente két-három hosszúhétvégét, rövidebb utazást tudok bevállalni külföldön. Szállás apartmanokban, ahol konyha is van. Napközben étteremben eszünk, este meg vmi gyorsfagyasztott helyi kaját vagy szendvicset készítünk el. Utazás lowcost társasággal vagy vonattal/busszal.

Eddig a legdrágább egy hat napos moszkvai utam volt 60.000 Ft-tal, de oda kell vízum is.

2018. máj. 2. 00:03
 16/18 anonim ***** válasza:

Évente 4-5 kisebb 3-4 napos kiruccanás, ez szállástól függ (Montreux 1200 volt, Brig 500).

Egy hét nyaralás pl. Horvátország max. 1000 chf.

2018. máj. 2. 11:34
 17/18 anonim ***** válasza:
64%

25 éve 0 Ft.

Állami alkalmazott.

Amit keresek, az a rezsire, a 20+ éves autó fenntartására és kajára elég.

No konditerem, no vendéglő, no hosszú hétvégi wellness. Kirándulás = temetőjárat és rokonlátogatás.

Rajtam kívül itt mindenki KRŐZUS?!

2018. máj. 5. 21:05
 18/18 anonim ***** válasza:
Csak 50-60 ezer Ft-ot évente, abból csak pár napra tudunk elmenni belföldön, de ezeket az utakat is szeretjük. Különben egynapos utakra megyünk IBUSZ-szal.
2018. máj. 7. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!