Ha utazáskor az autópályán az autóban ülve rám tör az az érzés hogy mindjárt bepisilek. Mit tegyek?
19-es!
Nem arról van szó, hogy rendszeresen tegye ezt. Szó sincs róla. Csupán azért írom ezt, hogy ha vészhelyzet alakul ki, s képtelenné válik a vezetésre miatta, akkor jobb elengedni, mint meghalni. Semmi más összefüggésben nem tanácsolom ezt.
Írtam többször is, hogy kezelésre szorul, akár testi, akár lelki okai vannak, ha ez nem egyszeri, rendkívüli eset.
Egy edénybe a legjobb elengedni, de ha valaki maga alá engedi, akkor ki se tud szállni utána közterületen az autóból.
Épp ezért senki ne toljon így ki magával, mert attól a megalázottság érzéstől attól a sokktól, hogy ott ül egy adag pisiben, olyan sokkos állapotba kerülhet, hogy biztosan balesetet okoz mert maga alatt egy tócsával csak azon fog járni az esze hol, melyik víz vagy tó mellett álljon meg ahol ki tudja mosogatni a dolgait és meg tudja szárítani, hogy közben még egy arra tévedő horgász se lássa meg milyen állapotba került, különben elsüllyedne a szégyentől. Erre is gondolni kell, hogy azután emberek között nem lehet kiszállni! Aki ilyent javasol bárkinek az először próbája ki önmaga és utána javasolja, ha meri és a lekiismerete engedi!
Ha oda engené maga alá, eközben garantáltan nem tud figyelni a forgalomra és szinte biztos a baleset. Ennél még az is jobb, ha arra az egy percre leáll a szélén (szabad vagy nem szabad, de szükséges, mert különben balesete lenne) és elintézi mint, hogy biztos balesetet okozzon a vizeletet szorongatva, vagy még rosszabb a tócsában ülve sokkos állapotban azon gondolkodva, "hol tudok kiszállni, ahol nem lát senki és rendbe tehetem magam". Ráadásul ahhoz váltó ruhára lenne szükség és mosakodási lehetőségre, ahol nincsenek emberek, mert az is nyilvánvaló, hogy így emberek között nem lehet kiszállni egy autóból.
Szóval ezt ha nem úgy intézzük, hogy nyerő-nyerő "win-win" kimenetele legyen, akkor minden egyéb megoldás hatalmas kockázatot jelent.
-
Erről jutott eszembe egy történet, szerencsére nem velem esett meg, iletve velem, de csak a szemlélő szemszögében voltam.
Szóval a történet amit ígértem.
Kerékpárral tekertem munkába és a Mexikói út felé igyekeztem az M3-as melletti úton, ami a végén az M3 felüljárója alá fordul be és megy tovább a Mexikói úton.
Már ahogy közeledtem a felüljáró felé, még elég távolról olyan furcsa kesernyés szagot éreztem. Nem is tudtam pontosan mit érzek mert nagyon fel volt hígulva az "illat" a friss levegővel elkeveredve, mint valami rossz illatú parfüm.
Aztán ahogy közeledtem, egyre inkább kezdett tömény fos szagúvá válni az a kesernyés "illat".
Amikor az M3-as felüljáró alá értem, már durván lehetett érezni, hogy itt valaki összefofta magát, aztán a felüljáró után egy zöld bokorral benőtt kerítés előtt ott guggolt egy idősebb parasztruhás néni szegényke aki pórul járt. Ott állt félig roggyantott lábakkal, felhúzott bő szoknyával és a térdéig letolt harisnya nadrággal, maga mellett egy fonott kosárral és valami papír vagy rongydarabbal passzírozta a térdei között feszülő harisnyanadrágja ülepén a barnás félsűrü masszát, mint aki a sűrűjét külön akarja választani passzírozással a ritkájától, a híg részétől. Tisztára, mint aki paradicsomot passzíroz. Gyorsan végig futott a fejemben, hogy most mivel lehetne neki segíteni, de bármi törlő félével legfeljebb csak kenni, passzírozni tudja az ominózus híg szagos matériát. legfeljebb a vízből nagyon nagyon sok tudna segíteni, de azt meg honnan vegyen.
Így utólag, legfeljebb azzal tudtam volna neki segíteni, hogy vegye le a harisnyanadrágot és hagyja ott, mert az már hordozza a szagot. Legfeljebb a szoknya eltakarja a testét, de minden olyan ruha darabtól meg kellett volna szabadulnia ami az altestén összekenődött. Ezzel eltávolította volna a leginkább szagos részét...
Utána gyorsan tovább haladtam mellette és még az Erzsébetkirályné útnál lévő vasúti töltés alatti aluljáró után is lehetett még érezni a förtelmes szagot, de ott már egyre hígulóan.
Azóta is amikor eszembe jutott ez a történet, akkor nagyon sajnálom azt a nénit és el se tudtam képzelni, hogy miként ment haza, mert vonatra nem engedték így felszállni az biztos. Az utasok dobták volna le a szartól szaglót, szegényt.
Senkit ne érjen soha ilyen baleset, hogy út közben össze csinálja magát vagy összepisili a ruháját az úton, mert akár ha csak össze pisili magát, akkor még kiszállni sem tud emberek között az autójából, hogy vissza kanyarodjunk a mi esetünkre.
Szóval csak el kell intézni út közben, mert más lehetőség nincs ami emberi és nem vonja el a vezetésttől a figyelmét. A leálló sáv még mindig jobb arra a percre amíg elintézi szilikon pisilő tölcsérrel egy jól zárható flakonba, ha nincs más lehetőség. Mégis csak ez a legkisebb veszély, annál mindenképp kisebb, mint ha szorongatva a a tócsában ülve sokkos ijedtségben kellene tovább mennie, ami után ki se tud szállni emberek között a végén.
Én most találtam rá erre a kérdésre, néhány válaszon felnevettem. :)
Kérdező, megoldódott a gondod azóta?
Érdemes amúgy ezt kivizsgáltatni; velem is megesett, hogy egy távolsági buszon az egyik megállóban nem engedte meg a nő, aki az utasokkal foglalkozott (nem tudom mi a neve a munkakörének, de aki a sofőr mögött ül), hogy elmenjek a WC-re és a köv megállóig egy óra eltelt. Kibírtam (bár sírva szálltam le a buszról, úgy kellett pisilnem). Ezt azért írom, mert egy ember, akinek nincs semmi baja is kibírja valahogy ilyen helyzetben.
Amíg erre nem kerül sor, érdemes ilyen útra felnőtt pelenkát felvenni.
Illetve, aki írta, hogy pisiljen be, abban igaza van, hogy tényleg veszélyesebb úgy vezetni, ha nem tud koncentrálni, mert ez tereli el a figyelmét.De szerintem jobb, ha egy felnőtt pelusba teszi; utána nem kell takarítania a kocsit és nincs a kellemetlen helyzet, amikor nyakig pisisen kell égnie az emberkének közterületen, a kiszállásnàl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!